*Nettavisen* Sport.

Hvilken thriller!

Foto: Ned Alley (Scanpix)

Tora Berger knuste alle på sisterunden i Granåsen.

22.03.09 16:06

Ole Einar Bjørndalen var overlegen på herrenes fellesstart i Granåsen søndag. I kvinnenes fellesstart skulle det også bli norsk seier, men den var langt fra så sikker som Bjørndalens parademarsj.

Tora Berger skjøt feilfritt fram til siste skyting og lå i en tettrio med franske Sandrine Bailly og Simone Hauswald. Med en god luke ned til neste gruppe, kunne Tora Berger nesten tåle én strafferunde.

Og ikke bare fikk Berger en bom, men også Bailly og Hauswald bommet. Dermed gikk trioen ut av strafferunden, sammen med tyske Kati Wilhelm og Darya Domracheva fra Hviterussland. Det var duket for en real thriller på sisterunden.

Og etter å ha ligget i gruppe i starten, rykket Tora Berger fra og skaffet seg en liten luke. Resten av gruppa lå like bak og flere ganger nærmet de seg Berger, men de kom seg aldri helt opp i rygg.

- Jeg kjente det bra på flata, men følte jeg måtte være først i nedoverkjøringa. Det lyktes jeg bra med, sier Berger til NRK etter løpet.

For Berger holdt unna for alle angrepene, og beholdt tetposisjonen hele veien. Ut av den siste svingen før oppløpet tok Lesja-jenta ut de siste kreftene og knuste konkurrentene, som gjorde et siste forsøk på å komme opp.

- Jeg kikket bak i den siste svingen og kjente at de var på skiene mine. Da var det bare å kjøre på, forteller Berger. Det gjorde hun og gikk først over mål.

Dermed ble det nok en norsk seier i Granåsen. Tora Berger ligger nå på 3.plass i verdenscupen sammenlagt.

Solveig Rogstad hadde også en god dag. Hun skjøt feilfritt og gikk inn til 11.plass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.