*Nettavisen* Sport.

Hvis de sier det, stemmer nok det

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tror OL-løypene kan gi henne en fordel

Therese Johaug (25) bobler omtrent over av trygghet og selvtillit foran OL-starten i Sotsji.

Der går første langrennskonkurranse av stabelen 8. februar. I Seiser Alm har hun «gjemt» seg helt unna siden hun 16. januar vant 10-kilometeren i NM på en svært overbevisende måte.

Hun virket heller ikke usikker da hun møtte den norske og svenske pressen på hotellet Steiger-Dellai på 1900 meters høyde tirsdag.

Nysnøen gjorde at det lignet et eventyrhotell. Slik var det også i løypene, der Johaug gjennomførte nok en rolig økt for å samle mest mulig røde blodlegemer.

Årets Tour de Ski-vinner turnerte intervjulisten uten å kny. Hun vet hva som ventes av henne også i slike situasjoner.

Overskudd
- Det føles veldig bra. Jeg reiste ned hit med en god trygghet i bunn og med selvtillit om at jeg har gjort ting riktig etter Tour de Ski. Her har jeg fått hentet meg inn igjen, og med tanke på det jeg presterte i NM, har det gitt meg en trygghet om at jeg er i form. Da er det godt å få disse dagene til å roe ned, slappe av, spise godt og hvile ut, samt virkelig få muligheten til å kjenne at overskuddet kommer mer og mer, sier Johaug til NTB.

I perioder med mange konkurranser blir mengdetrening nedprioritert. I Seiser Alm er det all verdens muligheter til å magasinere opp med nye langturer som skal tæres på i OL og resten av sesongen.

Bedre og bedre
I Sotsji håper hun å få ut det beste av det beste hun har prestert så langt i sesongen. Johaug har følt seg råest tre ganger denne sesongen: På Beitostølen, i NM og på femkilometeren i Val di Fiemme i Tour de Ski.

- Da føler jeg at jeg touchet opp mot det rå, og i likhet med i NM venter det tøffe løyper i Sotsji som passer meg bra.

- Noen sier at OL-løypene er som skreddersydd for deg?

- Ja, mange har fortalt meg det. Og om det de sier er rett, så stemmer nok det.

Sent i form
- Og du har alltid hatt en tendens til å komme i skikkelig form mot slutten av sesongen.

- Ja, formen har ofte kommet med februarsola, og det kjenner jeg nå også. Ting fungerer bra på trening, og jeg kan gå rolig og avslappet på ski. Jeg føler meg helt avslappet for tiden, og jeg prøver ikke å tenke for mye på OL.

- Blir du aldri nervøs, du?

- Jo, jeg kan bli nervøs før skirenn, men jeg har fått flere år på baken og er blitt tryggere på meg selv. Jeg vet hva jeg går til.

Vi får håpe at det gjelder i OL også.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.