*Nettavisen* Sport.

«Hvis dette er sant, er det simpelt tyveri»

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Patrick Lefevre har fått angst for motordoping. Kurt Asle Arvesen fnyser av hele debatten.

02.06.10 11:02

Det ble selvsagt en het potet da RAI og tidligere toppsyklist Davide Cassani viste folket hvordan motorisert doping fungerer i praksis.

En video, som ligger ute på YouTube, viser også hvordan Fabian Cancellara distanserer konkurrentene under Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Forhåpentligvis latterlige påstander, og egentlig ganske urettferdig mot det som for tiden er verdens beste syklist, men Quick Step-direktør Patrick Lefevere tør likevel ikke å avfeie spekulasjonene:

- Jeg ler ikke av dette. Til det er det altfor alvorlig, sier Lefevere til Het Nieuwsblad.

Utmanøvrerte Boonen
Ryktene oppsto først i Italia og spredte seg videre til det sykkelgale Belgia. Der er de selvsagt opptatt av at det var deres egen Tom Boonen som ble frakjørt av den sveitsiske tempoverdensmesteren i begge de to største vårklassikerne.

Les også: Jukset du, Cancellara?

- I lang tid trodde jeg ikke på det, nå har jeg gradvis begynt å tvile. For meg er alle uskyldige inntil det motsatte er bevist. Jeg forsøker ikke å bidra til sladder og er heller ikke paranoid, men denne saken er for tung til å ta lett på.

- Forestill dere at det er sant. Det er jo verre enn doping. Det er simpelt tyveri. Tom Boonen vil være frarøvet en seier i Flandern, i tillegg hadde han muligheten i Paris-Roubaix. Hvis det ikke er sant, så er det heller ikke noe å le av, for da har mesterbildet av Fabian Cancellara blitt besudlet, sier han til den belgiske avisen.

Kurt: - Dette er dårlig gjort
Procycling.no har snakket med Kurt Asle Arvesen. Han er ikke imponert over påstandene mot sin tidligere lagkamerat i Team Saxo Bank.

- Jeg synes at det utrolig dårlig gjort av han som har lagt ut videoen. Jeg synes også det er useriøst av media å lage en stor sak ut av det. Slike påstander bør man ikke ta seriøst i det hele tatt, sier Arvesen til procycling.no.

- Er dette en snakkis blant rytterne dagen før Luxembourg rundt?

- Jeg tror ingen seriøse ProTour-ryttere tror på dette. Vi snakker ikke om det, men konstaterer bare at videoen er helt latterlig. Dersom man har noe som helst peiling på sykling og ritt som Flandern rundt, så forstår man at dette bare er oppspinn.

- Patrick Lefevere er vel ikke helt enig med deg i det?

- I utgangspunktet blir dette for dumt å snakke om. Lefevere går tydeligvis litt lenger og vurderer om det kan være sant. Det blir bare for dumt. Man må se litt på historien til Fabian Cancellara også. Det er ingen hvem som helst.

- Hadde det vært en vilt fremmed syklist som gjorde det, da kunne jeg kanskje forstått det. Men ikke Fabian. Hvorfor skal han gjøre noe sånt?

Her kan du se den omdiskuterte videoen:

HTML EMBED

Droppet presskonferanse
Cancellara er selv overrasket over alt oppstyret saken har fått. I en kommentar til Gazet van Antwerpen sier han følgende:

- Dette er bare en trist historie.

- Jeg vurderte om jeg skulle kalle inn til pressekonferanse, men det er ikke verdt det. Jeg kan bare understreke at det aldri har vært en motor i min sykkel, forteller Cancellara til Gazet van Antwerpen.

29-åringen vant Paris-Roubaix, Flandern rundt og E3 Prijs-Vlaanderen. Han har tidligere blitt verdensmester på tempo ved tre anledninger, og vant gull under OL i Beijing for to år siden.

PS! Kurt Asle Arvesen sykler Luxembourg rundt fra 2.-6. juni.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.