Gå til sidens hovedinnhold

- Hvis du ikke er forberedt på det, så har du en jobb å gjøre

Brutal opplevelse for Aksel Lund Svindal.

SOTSJI/OSLO (Nettavisen): Aksel Lund Svindal var storfavoritt før søndagens utforrenn i Sotsji, men nordmannen sviktet når det gjaldt som mest.

Nok en gang måtte Norge se at man ikke klarte å vinne utfor-gull i OL, noe en norsk utøver aldri tidligere har klart.

Sur plassering
Lyspunktet søndag var Kjetil Jansrud som vant bronse, mens Svindal havnet på den sure fjerdeplassen.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over å bli nummer fire. Det er den sureste plasseringen i OL, selvfølgelig. Men det er en del av gamet, sier Svindal etter rennet.

- Det blir for mye småfeil, og jeg får noen slag jeg ikke helt ser. Det er småfeil, men når det blir flere av de så koster det tid.

Nytt «rekordhopp»
Utforløypa i Sotsji har av mange utøvere blitt omtalt som den tøffeste løypa som noen sinne har blitt kjørt i et olympisk mesterskap.

- Det er lite typiske utforpartier i løypa her. Det handler om å overleve, ikke gjøre feil og å gi gass, forteller Svindal.

Løypa har flere vanskelige partier, og den inneholder også flere spektakulære hopp hvor utøverne hopper vanvittig langt.

- Hvor langt hoppet du på det nest siste hoppet?

- Det må ha vært ny rekord for min del på det nest siste hoppet. Nå nærmet det seg 70 meter. Her om dagen hoppet jeg rundt 60 meter, men jeg synes det var lenger nå. Det var første gangen jeg måtte så langt ned med rumpa i landingen, forklarer Svindal.

Avgjørende småfeil
Det norske alpinesset endte 29 hundredeler bak Matthias Mayer fra Østerrike, som tok gullet.

- 29 hundredeler er en liten margin. Jeg gjorde en feil på toppen, og 2-3 i mellompartiet som ikke var helt som det skulle være. Man må dra på litt om man skal ha litt sjans. Jeg fikk slagene når jeg ikke var helt i balanse, så det var ikke helt som planlagt, fortsetter Svindal.

- Mayer er en fortjent seiersherre, sier Svindal, som irriterer seg over feilene han gjorde underveis.

- De var ikke store, men store nok til at jeg mistet flyten. Jeg tok igjen litt tid nede, men jeg var for langt bak, forklarer han.

Lund Svindal forteller at han hadde mye høyere forventninger før løpet enn den sure fjerdeplassen, og han innrømmer at han er veldig skuffet over eget resultat.

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Hvis du som idrettsutøver ikke er forberedt på at alt ikke kan gå din vei så har du en jobb å gjøre. Konkurransen er stor, og når du ikke klarer å levere ditt beste så går det slik.

Nye sjanser fredag
Nå har herrene konkurransefri frem til førstkommende fredag, da det er klart for superkombinasjonen i OL. Også her er Lund Svindal en av de største gullfavoritten.

På spørsmål om den tøffe utforløypa kan være til fordel for fartskjørerne i alpint under superkombinasjonen svarer Svindal at det kan være en fordel, men at superkombien ikke blir avgjort før i slalåmen.

- Superkombien blir avgjort med en bra slaåmrunde. Som utforkjører må du levere over evne, avslutter han.

Kommentarer til denne saken