Hvis ryktene om Real Madrids krav stemmer tror eksperten det vil ødelegge en mulig overgang for Ødegaard til Ajax

HVOR SPILLER HAN TIL HØSTEN? Det er mange som er spente på hvilken klubb Martin Ødegaard vil spille for neste sesong.

HVOR SPILLER HAN TIL HØSTEN? Det er mange som er spente på hvilken klubb Martin Ødegaard vil spille for neste sesong. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Den nederlandske fotballjournalisten Freek Jansen er overbevist om at Ajax ønsker å hente Martin Ødegaard (20), men ryktene om Real Madrids krav gjør ham skeptisk.

15.05.19 12:56

AMSTERDAM (Nettavisen): Etter en glimrende sesong for nederlandske Vitesse skal det være stor interesse for Ødegaard, men det er foreløpig usikkert hvor han kommer til å spille neste sesong.

Nordmannen har fortsatt kontrakt med Real Madrid frem til sommeren 2021, og i utgangspunktet skal 20-åringen returnere til den spanske hovedstaden når låneoppholdet med Vitesse snart avsluttes.

 

Ødegaard har også selv uttalt en rekke ganger i vår at han først skal snakke med Real Madrid før han tar en beslutning om neste sesong.

Interesse fra Ajax

Det har blitt spekulert i mange alternativer for nordmannen, men et som virker reelt er en mulig overgang til Ajax.

Nettavisen skrev tidligere denne uken om den nederlandske fotballjournalisten Jansen som har fått bekreftet av kilder i Ajax at de ønsker å signere Ødegaard.

- Ja, de sier at de liker ham og at de ønsker å hente ham i sommer, fortalte Jansen til Nettavisen.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Real Madrid-ryktene gjør journalisten skeptisk

Jansen mener imidlertid at det er en ting som vil gjøre Ajax skeptisk. Spanske medier vil ha det til at Real Madrid nemlig ikke er interessert i å kvitte seg med Ødegaard, og at et nytt utlån eller et salg med tilbakekjøpsklausul vil være mest aktuelt for den spanske storklubben.

Den nederlandske journalisten forteller til Nettavisen at det først og fremst er et kjøp som vil være mest aktuelt for Ajax.

- Det sies at Real Madrid kun vil selge ham hvis de får med en tilbakekjøpsklausul. Det vil ikke være interessant for Ajax, sier Jansen til Nettavisen.

Han mener summen på et eventuelt tilbakekjøp må være særdeles høy dersom Ajax-ledelsen skulle vurdert en slik avtale.

- Ja, det må gi mening. Det kommer også an på hvor mye Ajax eventuelt må gi for ham, sier journalisten.

IMPONERT: Den nederlandske fotballjournalisten Freek Jansen lar seg begeistre av oppturen til Martin Ødegaard i Vitesse. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Les også: Hvor god kontroll har du på norsk og internasjonal fotball? Test deg selv med Nettavisens fotballquiz! (+)

Selger spillere for flere hundre millioner

Jansen viser til at klubben har gjort stor butikk av å selge store talenter til større klubber og trekker frem unggutten Frenkie de Jong som et godt eksempel.

Ajax ble tidligere i år enig med Barcelona om å selge De Jong til dem i sommer for over 800 millioner kroner. Ajax har også en rekke andre spillere i stallen som trolig vil bli solgt for flere hundre millioner kroner i det kommende overgangsvinduet.

Jansen mener det er slik Ajax nå opererer og er usikker på om den nederlandske klubben vil finne plass til en spiller som kan returnere til Madrid for en «billig» penge.

- Jeg tror det er det økonomiske som vil avgjøre om det blir en overgang eller ikke. Sportslig sett så er alle enige om at Ødegaard kommer til å bli en veldig god spiller for Ajax, forteller Jansen.

Han tror mange i Nederland ønsker å se Ødegaard spille for Ajax og han mener selv at nordmannen vil passe bra inn i klubben med sine kvaliteter.

Skeptisk til andre klubber

Det har blitt spekulert i at Ødegaard også kan få tilbud fra klubber i antatt bedre ligaer enn den nederlandske i sommer, men Jansen mener Ødegaard kan ha godt av en sesong eller to i Amsterdam.

- Hvis han tar steget videre gjennom Ajax først, så vil han legge bedre til rette for å ta enda et steg senere, sier han.

Jansen er skeptisk til de andre klubbene han har hørt skal være interessert i nordmannen og nevner blant andre Espanyol i La Liga.

- Når man er stjerne i Ajax, spesielt når de spiller i Champions League, så er det en veldig fin arena å promotere seg selv på. Han er bare 20 år. Han vil fortsatt være veldig ung hvis han tar steget videre til en større liga når han er 22 år. For utviklingen hans tror jeg det er smart å bli værende i Nederland, forklarer fotballjournalisten.

ÅRETS SPILLER: Martin Ødegaard har vært årets spiller for Vitesse denne sesongen. Foto: Olaf Kraak (AFP)

Gjentatte ganger på ukens lag

Men det er altså Ødegaard og Real Madrid som sammen må ta det endelige valget om hvor han skal spille til høsten.

Nå reiser nordmannen snart tilbake til Madrid og han kan se tilbake på en kjempesesong for Vitesse.

Ødegaard har tydelig tatt store steg og sanket langt flere målpoeng enn tidligere denne sesongen. Det har imponert mange og nordmannen har gjentatte ganger havnet på rundens lag i den nederlandske Æresdivisjonen.

Sesongen er imidlertid ikke helt over for Vitesse og nordmannen. Onsdag kveld møtes de VVV-Venlo borte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.