*Nettavisen* Sport.

Hviterusslands store stjerne

Alexandr Hleb gikk glipp av Hviterusslands kamp mot Norge på Ullevaal stadion. I kveld får Christian Grindheim & co stifte bekjentskap med Hviterusslands største stjerne.

12.10.05 12:56

Etter fem sesonger i Stuttgart ble Alexandr Hleb hentet til Arsenal av Arsene Wenger i sommer, i en avtale som kan komme til å koste The Gunners opp mot 15 millioner euro.

- Vi er strålende fornøyd med at Aleksandr Hleb har sagt ja til oss. Han er en spiller jeg har beundret lenge nå, og jeg vet han vil tilføre troppen vår mye kvalitet. Hleb har vist hva han kan med sine opptredener i Bundesliga de siste sesongene, og han har absolutt potensial til å gjøre det bra i Arsenal, sa Arsenal-manageren den gangen.

Månedens spiller
Og Hleb brukte ikke lang tid på å finne seg til rette i Arsenal. Med fikse driblinger og geniale gjennombruddspasninger markerte han seg såpass at han ble kåret til månedens spiller for august - sin første måned i Premier League.

24-åringen ble hentet til Stuttgart fra BATE Borisov som 19-åring. Den talentfulle unggutten ble plassert på kanten og gjorde det bra der.

Men det var først da Krasimir Balakov la opp og Hleb ble flyttet inn i rollen bak spissene, at han begynte å gjøre seg bemerket. Mange trodde Stuttgart skulle falle sammen da Balakov forsvant, men i stedet ble klubben en tittelkandidat i Bundesliga - mye takket være en ung hviterusser.

- Nydelig å se på
Hleb sto for fremspillene, mens Kevin Kuranyi satte ballen i mål. For er det noe han har fått kritikk for, så er det at han scorer for få mål selv. På 137 kamper for Stuttgart ble det bare 13 scoringer.

På landslaget er det blitt tre scoringer på hans 21 første kamper. De to siste scoringene kom i privatkampen mot Polen i februar. En rekke storklubber fulgte ham nøye frem til Wenger fikk viljen sin.

Til nå har Arsenal brukt ham på flanken. Men heller ikke Wenger utelukker å bruke ham i favorittrollen.

- Ferdighetsmessig og teknisk sett er han briljant. Når ting går hans vei, er det bare nydelig å se på, sier Raphael Honingstein i Süddeutsche Zeitung.

I kveldens oppgjør i Minsk får Norges midtbanespillere møte den teknisk finslepne midtbanespilleren for første gang. En skade satte ham utenfor oppgjøret på Ullevaal stadion.

Med tanke på hvor god Hleb er med ballen, skal de norske spillerne være forsiktig så de ikke pådrar seg unødvendige gule kort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.