Hvor ble de av, Cav?

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Mark Cavendish svarte kritikerne med nok en maktdemonstrasjon.

17.05.10 11:12

Mark Cavendish (Team HTC - Columbia) vant den 167,8 kilometer lange åpningsetappen av Amgen Tour of California søndag. Spurteren utklasset de andre på oppløpet i Sacramento.

Cavendish kom sent i gang denne sesongen grunnet tannproblemer, og hadde kun to seirer i år før søndagens maktdemonstrasjon(Spurtseier i Katalonia rundt og Romandie rundt). Det er langt under pari for Columbia-rytteren som vant blant annet Milan - San Remo i fjor.

Juan Jose Haedo (Team Saxo Bank) og Alexander Kristoff (BMC Racing Team) fulgte på de neste plassene under etappen som starter en ukeslang fest i California for elleville amerikanske sykkelfans.

Haedo var det den eneste som var i nærheten av Cavendish, men fikk det tøft når han prøvde å passere Columbia-rytteren. Norske Kristoff kom fort, og kanskje raskest, men var for langt bak da Cavendish slo på turboen.

Lance Armstrong (Team RadioShack), Andy Schleck og Fabian Cancellara (begge Team Saxo Bank) er bare noen av de mange sykkelstjernene som deltar i rittet som er klassifisert som 2.HC (nivået under Pro Touren).

Den amerikanske ringreven Levi Leipheimer (Team RadioShack) har vunnet rittet de tre siste årene. Rytteren som satser mot årets Tour de France er blant de store favorittene i år også.

Alt du trenger til Tour of California (ekstern lenke)

Slik gikk det
Maarten Tjallingii (Rabobank), Chad Beyer (BMC), Marc De Maar (United Healthcare) og Paul Mach (Bissell) gikk i et tidlig brudd på etappen fra Nevada City til Sacramento.

Åpningsetappen gikk som "planlagt" hele veien bortsett fra Tom Boonens punktering før den offisielle starten. Feltet ventet på den belgiske sykkelstjernen som måtte ned i Quick Step-følgebilen allerede før etappen var i gang.

Team HTC - Columbia og Cervèlo Test Team gjorde mye av drajobben i hovedfeltet for å hente de fire utbryterne. Begge lagene jobbet for sine spurtere, henholdsvis Mark Cavendish og Theo Bos.

Med 15 kilometer igjen av etappen var det takk og farvel til utbruddet som hadde jobbet heroisk sammen hele etappen.

Team HTC - Columbia satt opp det klassiske "opptrekker-toget" med 10 kilometer igjen til mål. Èn etter èn ofret seg for Cavendish som avgjorde etappen på de siste 300 meterne.

Bak Cavendish veltet flere spurtkandidater som jaktet gode posisjoner. Tom Boonen var en av de som gikk i bakken med 400 meter til mål. Den belgiske klassikerkongen riftet opp hele drakten, og ble dyttet i mål av lagkamerat Kevin Hulsmans.

PS: Alexander Kristoff (BMC Racing Team) er eneste norske deltaker i det amerikanske etapperittet som avsluttes neste søndag.

Les også: - Kunne gått enda bedre

Resultater, 1.etappe:
1 Mark Cavendish (Team HTC - Columbia) 4.04,46
2 Juan Jose Haedo (Team Saxo Bank) samme tid
3 Alexander Kristoff (BMC Racing Team) st.
4 Robbie Hunter (Garmin-Transitions) st.
5 Jonathan Cantwell (Fly V Australia) st.
6 Marcus Burghart (BMC Racing Team ) st.
7 Guillaume Boivin (SpiderTech by Planet Energy) st.
8 Andreas Stauff (Quick Step) st.
9 Nikolas Maes (Quick Step ) st.
10 Thomas Leezer (Rabobank) st.

Sammenlagt:
1 Mark Cavendish (Team HTC-Columbia) 4.04,36
2 Juan Jose Haedo (Team Saxo Bank) +4
3 Alexander Kristoff (BMC Racing Team) +6
4 Maarten Tjallingii (Rabobank Cycling Team) st.
5 Marc De Maar (Unitedhealthcare Presented by Maxxis) +7
6 Chad Beyer (BMC Racing Team) st.
7 Paul Mach (Bissell )+8
8 Robert Hunter (Garmin-Transitions) +10
9 Jonathan Cantwell (Fly V Australia) st.
10 Marcus Burghardt (BMC Racing Team) st.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Vil du vinne en tur til Tour de France? Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.