Gå til sidens hovedinnhold

Hvor ble det av den italienske kometen?

Lynraske Andrea Guardini skuffet stort i sin første sesong hos Astana.

Italienske Andrea Guardini kom inn i sykkelsporten med et brak i 2011.

Den lynraske unggutten tok fem seirer i Tour de Langkawi i starten av sesongen, fortsatte triumfferden med seirer i Tour of Qatar, Tour of Turkey og sluttet ikke før han hadde vunnet 11 sykkelritt.

En fremtidig stjerne hadde så vidt begynt å skinne på sykkelhimmelen. 2012 ble ikke noe særlig dårligere. Han dominerte igjen i Langkawi, med seks seirer. Så sto det litt stille, inntil en maidag i Italia.

Langt mellom lyspunktene
Etter en skuffende start på Giro d’Italia, og et blodslit uten like i de italienske fjellene, tok Guardini ut det siste på den 18. etappen. På den korte og paddeflaten etappen spurtslo han selveste Mark Cavendish. Unggutten hadde slått verdens beste spurter på hjemmebane.

Italienerne hadde fått en ny stjerne, en til å ta opp arven etter Alessandro Petacchi og Mario Cipollini.

Guardini underskrev før årets sesong med Astana, et uortodoks valg for en spurter. Og Guardini fikk det heller ikke særlig til å stemme i sin første sesong i den lyseblå trøyen. Det ble med én seier, nok en gang i Malyasia og Langkawi.

Ellers gikk det for første gang i proffkarrieren trått for 24-åringen. Han kjørte ingen treukersritt, viste seg generelt lite frem og fikk det ikke til å stemme.

Vil vinne igjen
Det vil han gjøre noe med allerede neste år, og allerede fra februar har han tenkt til å innkassere seirer.

- Jeg starter i Dubai og Qatar, og så Malaysia, sier Guardini til VeloNation.

- Det er mange etapper som passer meg, og jeg ønsker virkelig å få gode resultater på starten av året. Sesongstarten er viktig meg.

Guardini befinner seg for tiden i Calpe i Spania, der han er på leir med resten av Astana-laget. Der gjør han seg klar for sin andre sesong på et WorldTour-lag. Den blir forhåpentligvis bedre enn den første.

- Det var ikke en lett sesong på grunn av sykdom og andre problemer, men jeg har tilegnet meg mye erfaring fra de dårlige tidene. Når man ikke er 100 prosent, må man holde seg konsentrert.

Neste års rittprogram er ennå ikke fastlagt for Guardini, og om man får se han i et treukersritt neste år er fortsatt usikkert.

- Jeg ønsker å konsentrere meg om de første rittene, gjøre det beste jeg kan der, og så får vi se.

Kommentarer til denne saken