*Nettavisen* Sport.

Hvor ble det av denne Arsenal-stjernen?

Foto: AFP/Scanpix

Fredrik Ljungberg er klubbløs, men nekter å legge opp som fotballspiller.

10.07.11 01:43

I 1998 satte Fredrik Ljungberg rekord i svensk fotball da han ble solgt fra Halmstad til Arsenal for 40 millioner kroner. Debuten for Premier League-klubben ble en oppskriftsmessig suksess, med et nydelig mål mot Manchester United.

Fortsettelsen ble desto bedre.

I løpet av ni fantastiske sesonger i London, fikk den svenske midtbanespilleren med seg to ligatitler og tre FA-cuptrofeer. Han scoret 46 mål og ble tildelt flere prestisjetunge priser, både av klubben og av Premier League.

Hvor ble det så av Ljungberg, som to ganger har blitt kåret til «årets spiller» i Sverige?

Ikke tilbudt nye kontrakt med Celtic
Han spilte én sesong i West Ham, før fotballskoene tok turen over Atlanterhavet og havnet i Seattle Sounders. I 2010 gikk han til Chicago Fire, før han året etter ble solgt til skotsk Premier League og Celtic.

I et åpent intervju med svenske Aftonbladet forteller Ljungberg, som har blitt 34 år, om nedturene som har forfulgt ham det siste året.

Etter kun et halvt år i Celtic har klubben gitt beskjed om at de ikke vil forlenge kontrakten til den tidligere Arsenal-stjernen, som dermed er klubbløs.

- At jeg føler meg lurt er kanskje å ta i, men når de tryglet og ba om at jeg skulle komme dit, og var positive selv om jeg ikke fikk spilletid ... Det er klart det vekker spørsmål, forteller Ljungberg.

- Jeg ble tatt på senga
Han fikk kun én seriestart for Glasgow-klubben. Manager Neil Lennon forklarte høyrevingen at han vil spare ham til viktige kamper.

- Jeg spurte hvorfor jeg ikke fikk spille. Jeg forventet at han skulle si at jeg ikke var bra nok, og at jeg ikke presterte på treninger. Isteden sa han at han syntes jeg var fantastisk bra, at jeg var outstanding på treninger og at han ville jeg skulle bli i klubben i mange år til. Jeg ble helt tatt på senga. Jeg hadde forventet meg noe helt annet til svar. Han mente jeg burde være fornøyd med tanke på alderen min, men jeg ville spille alle kampene. Ellers hadde jeg ikke gått til klubben.

Kvelden før en viktig bortekamp mot Inverness kom Lennon til Ljungberg og fortalte at han skulle begynne kampen. Matchen ble utsatt på grunn av dårlig vær, og da den endelig skulle spilles, hadde Ljungberg blitt skadet.

Han kom seg aldri tilbake før sesongen var over.

- Jeg har hatt mange søvnløse netter der jeg har fundert over hvorfor det ble som det ble. Treneren sa jo så mye positivt til både meg og journalistene. Til og med lagkameratene mine lurte på om jeg hadde kranglet med Lennon, ettersom jeg ikke fikk spille.

Uaktuelt å legge opp
Ljungberg, som har spilt 75 landslagskamper for Sverige, står før sesongen uten klubb. De fleste i hans alder ville ha lagt fotballskoene på hylla, men den populære Halmstad-gutten nekter å gi opp karrieren.

- Legge opp? Nei, jeg elsker å spille fotball.

Han innrømmer likevel at det kan bli tøft å komme tilbake på nivået vi er vant til å se ham.

- Man må være realist. Finnes det ikke klubber som er interesserte, får man ta til takke med et lavere nivå. Men de klubbene jeg pratet med i vinter, som jeg trodde skulle miste interesse da jeg ikke fikk nye kontrakt med Celtic, er fortsatt positive, forteller Ljungberg.

- Det finnes interesse fra USA.

Han sier videre at Chicago ikke ville at han skulle gå til Celtic da han gjorde det, men nekter å svare på spørsmålet om New York Red Bulls, der Erik Solér er sportssjef og svenske Hans Backe er trener, er aktuelle.

- Det må være et kult og hyggelig sted å bo. På dette stadiet i karrieren er det viktig, sier Ljungberg.

- Jeg skal gruble i sommer, så får vi se hva jeg bestemmer meg for.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.