*Nettavisen* Sport.

Hvor ble det av kometene?

Foto: Ellingsen, Tommy (Scanpix)

Supertalentene i Viking har ennå ikke innfridd de store forventningene.

16.05.11 12:46

Etter en glimrende avslutning på sesongen 2010 av Valon Berisha, med blant annet et kanonmål borte mot Lillestrøm, og Yann Erik de Lanlays sterke sesongoppkjøring i vinter, ble ungguttene utpekt som mulige gjennombruddsmenn i årets tippeligasesong.

Spillerne selv har et ganske avslappet forhold til dette.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg forsøker bare å jobbe hardt på trening, slik at jeg utvikler meg som spiller. Jeg er tross alt kun 18 år, forteller Berisha

Yann Erik de Lanlay kom i vinter inn som et friskt pust i laget. Etter kun å ha spilt 61 minutter i Tippeligaen før årets sesong, har han i år vært involvert i alle Vikings seriekamper. Han har startet fem kamper og blitt byttet inn i én kamp.

De Lanlay mener at de store forventningene var urettferdige.

- Jeg var i god form i vinter, men jeg føler ikke jeg har prestert godt nok over tid til å få så store forventninger knyttet til meg. Jeg er fornøyd så lenge jeg får starte hver kamp, det er det som er målet. Jeg tar hver kamp om gangen, sier den tidligere Vaulen-spilleren

Vikings beste
I Vikings tre første hjemmekamper, har den lokale juryen som kårer Vikings beste spiller, valgt Berisha én gang og De Lanlay to ganger. I årets sesong har de to vingene vært svært delaktig i Vikings offensive spill, spesielt på hjemmebane, men angrepene har ikke gitt særlige resultater.

Berisha har skåret ett mål, men har ingen målgivende pasninger, og De Lanlay har verken målgivende eller skåringer. De Lanlay vil likevel ikke legge skylden på lagkameratene for at flere angrep ikke har resultert i skåring.

- Slik kan man ikke tenke, sier midtbanespilleren som fylte 19 år på lørdag.

- Helst sentralt
Berisha har denne sesongen for det meste spilt venstreving, men han har også spilt sentralt på midten for Viking – en posisjon han har spilt i på U19-landslaget. Egersunderen er fornøyd så lenge han får spille.

- Jeg er fornøyd så lenge jeg får spille kamper, og da har det strengt tatt ikke noen særlig betydning om jeg spiller ving eller sentralt.

18-åringen mener ikke posisjonen noen betydning for prestasjonene.

- Akkurat nå er kanskje ving den beste posisjon for meg. Det er nok lettere å utvikle meg på vingen, siden det første steget i Tippeligaen kanskje ikke er ikke like stort på vingen som det er når man spiller sentralt i banen. Det er likevel mulig at jeg kanskje kunne fått ut mer av potensialet mitt i en sentral rolle, forteller den tekniske midtbanespilleren.

Unggutten har også hatt et tøft program i årets sesong med mange kamper for Viking og U19-landslaget gjennom hele vinteren og til nå i vår. Berisha mener ikke dette har gått ut over prestasjonene på banen.

- Som ung spiller ønsker man å spille alle kamper, og jeg merker derfor ikke særlig mye til det – selv om noen dager kan være tyngre en andre.

Fortsettelsen
Etter en ganske god sesongoppkjøring for Viking startet sesongen dårlig og klubben ligger på en 14. plass med kun fem poeng. Laget har ikke skåret i de tre siste kampene og skaper kun 3,3 sjanser per kamp.

- Hvorfor har dere ikke prestert så bra som forventet?

- Det er noe vi lurer på selv. Vi må bare fortsette å jobbe videre, så får vi håpe det løsner, svarer De Lanlay.

Om det løsner allerede i neste serierunde, får vi svar på i ettermiddag da Viking møter Odd Grenland klokken 18.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.