*Nettavisen* Sport.

Hvor er alle tilskuerne?

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Nesten 20.000 seter sto tomme da Vålerenga spilte kvartfinale. Hva er gærent med cupen?

18.08.08 15:54

VÅLERENGA – BODØ/GLIMT 3-1

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): 24.302 tilskuere så Vålerengas hjemmekamp mot Rosenborg i april. 25.377 så VIFs ubetydelige treningskamp mot Liverpool for 12 dager siden. VIFs tilskuersnitt i Tippeligaen er på 15.104, bare Brann og Rosenborg er bedre.

Men når Martin Andresen & Co. spiller om semifinaleplass i cupen, kommer kun 5616 tilskuere – årets laveste på en VIF-kamp.

- Det er klart det er skuffende. Men vi får som fortjent. Vi har ikke prestert godt nok, og da er det vår feil at ikke flere kommer og ser på, sier VIFs sportsdirektør Jan Erik Aalbu til Nettavisen.

- Burde vært 15.000
Mens interessen for Tippeligaen bare øker, etter 15 serierunder var det totale snittet høyere enn på samme tid i fjor, går tilskuertallet i cupen ned, viser tall fra Norsk Toppfotball. Fredag så 2750 Lyns kvartfinalekamp mot Molde, det vil si at over 22.000 seter sto tomme.

- Det kan virke som cupen ikke lenger har den samme statusen. Det er synd. Det burde ha vært nærmere 15.000 her i dag, sier Aalbu.

- Men vi får håpe vi får hjemmekamp i semifinalen og at det kommer flere da.

(artikkelen fortsetter)

259012

- OL noe av skylden
Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud tror mange VIF-fans forventer mer av laget. Og når laget ikke leverer, kommer heller ikke folk på kamp.

- Vi må ta vår del av skylda for det lave tilskuertallet. Men kanskje er også cupens status blitt mindre med årene. Lyn hadde jo enda færre på tribunene i sin kvartfinale, sier Skullerud til Nettavisen.

- Det blir vanskeligere og vanskeligere å konkurrere om folks oppmerksomhet. Nå er det OL, det er ligaåpning i Premier League. Det er mange ting som kanskje er mer spennende enn en kvartfinale i cupen, fortsetter han.

Aalbu tror likevel at med gode resultater og godt spill, kommer flere folk på kamp.

- Vi har sett en synkende tendens i serien også. Når vi begynner å vinne kamper, kommer tilskuerne. Vi må prestere bedre på banen, før vi kan forlange at folk møter opp, sier han.

Odd best besøkt
Årets cupfotball er mest populær i Skien, skal man tro tallene fra kvartfinalene. Hjemme på Skagerak Arena dro Dag Eilev Fagermos menn 8054 tilskuere.

Osloklubben Lyn var på sin side verter for det mest publikumsfattige oppgjøret, med bare 2750 fremmøtte i tapet mot Molde.

Serieleder Stabæk klarte heller ikke å fylle Nadderud i søndagens kvartfinale mot Strømsgodset. Bare 3650 tilskuere hadde møtt opp for å følge bæringenes vei mot cupfinalen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.