STABÆK - VÅLERENGA 1-4:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Alanzinho har glitret som de edleste stener gjennom hele sesongen, men da det gjaldt som mest fungerte nærmest ingen ting. Alanzinho ble premiert med en toer på Nettavisens spillerbørs, han svakeste karakter for sesongen. Etter kampen lurte sågar en oppgitt Daniel Nannskog hvor brasilianeren hadde vært under cupfinalen.

- Hvor var«Lillemann», han var jo ikke der i dag, undrer måltyven, uten at han får noe godt svar.

- Verken jeg eller resten av laget var gode i dag, innrømmer ballartisten uten å ta i for mye.

- Fikk det ikke til
Faktisk var Vålerenga det beste laget fra først til siste ballberøring. Oslo-laget var først på ballen, tøffest i duellene, best i duellene, vant andreballene, var mest gjennombruddshissige – og hadde et radarpar på topp som kunne skape sjanser ut av ingenting.

Det samme har Alanzinho vært i stand til å gjøre det meste av sesongen, men i cupfinalen klarte han kun én gang å rive seg fri på høyresiden og storme mot Troy Perkins i Vålerenga-målet. Skuddet gikk imidlertid rett på VIF-keeperen, og etter det var Alanzinho like synlig som snøen på Copacabana.

- Jeg prøvde å spille så godt jeg kunne, men fikk det ikke til.

Se høydepunkter fra cupfinalen her:

272605

- Sliten
Forklaringen kan være det massive trykket 25-åringen har vært igjennom den siste tida. «Årets spiller»-utmerkelser så langt øyet kan rekke, banketter og nye trofeer, intervjuer, nettreff og all annen «moro» som tenkes kan. Alle har ønsket seg en bit av brasilianeren – og har fått det. Kanskje er det litt av forklaringen på at få ting fungerte for sjarmtrollet.

- Jeg er litt sliten, og det har vært veldig mye mediepågang den siste tiden, innrømmer hovedpersonen betuttet.

- Skulle vi komme til cupfinalen neste år, tror jeg at jeg skal lukke døra og stenge media ute i forkant.

(Les videre under bildet)

Far brakte ulykke
Selv vil den populære midtbanespilleren (bortsett fra blant Vålerenga-supporterne, som ga ham voldsomme pipekonserter hver gang han var borti ballen) i alle fall holde døra åpen for sin far den nærmeste uka. Dabarra da Costa har for første gangen tatt turen over til Norge for å se sin håpefulle i aksjon, men utfallet ble av den heller traurige sorten.

- Kanskje jeg ikke skal invitere ham over igjen, siden det ble tap i den ene kampen han har sett. Faktisk synes han det norske været er så dårlig at han allerede har ønsket seg hjem igjen, flirer Alanzinho.

Nye agentsamtaler
Dabarra er heller ikke den eneste i da Costa-familien som ønsker seg bort fra Norge. Alaninhos agent Marcelo di Almeida har også kommet over for å diskutere midtbanespillerens framtid, og den genierklærte midtbanespilleren er ikke redd for at den skuffende innsatsen i cupfinalen skal redusere målsettingen om snart å havne i en større liga.

- Nei, det tror jeg ikke det gjør. De klubbene som er interessert har forhåpentligvis sett meg i så mange kamper at de vet hva jeg står for, sier Alanzinho.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).