RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvordan en ateist kommer til himmelen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Guds far møter gudfaren.

RIGA (Nettavisen): Du vil ikke skjønne det av å lese VG eller Dagbladet, men poker er en stor folkesport i dette landet. For mange tusen nordmenn er navn som Johnny Lodden og Annette Obrestad minst like interessante som idrettsnavn som John Carew og Petter Northug.

For disse nordmennene er navnet Thor Hansen enda større.

- Du kan jo kalle artikkelen din «Hvordan en ateist kommer til himmelen», sier Lars Lauvik (36).

Skaperen av den geniale tegneserien EON er i Riga for å delta i norgesmesterskapet i poker, og har nettopp møtt Thor Hansen (62), gudfaren i norsk poker.

- Jeg er jo en ateist, og dette er himmelen for meg, forklarer Lauvik.

Gudfaren
- Det er stort for meg. Maken til hyggelig fyr! Han er alle tiders, sier Lauvik om Thor Hansen.

EON-skaperen intervjuet både Hansen og andre pokerprofiler med tanke på neste nummer av bladet, som blir en pokerspesial hvor Gud, Tetra og de andre figurene reiser til norgesmesterskapet.

- Fikk du et inntrykk av Thor Hansens posisjon i dette miljøet?

- De fleste som er her, er yngre spillere. Mitt inntrykk er at han er som en far for dem, alle sammen. Folk er fulle av respekt for ham. Han er så hyggelig og tar seg tid til å stille opp på alt. Jeg kan ikke si det på noen annen måte enn at han er gudfaren i det norske miljøet, sier Lauvik entusiastisk.

36-åringen fra Sotra hadde også med seg en gave til Gudfaren.

- Han er jo gudfaren, så jeg måtte jo bare lage denne tegningen, sier Lauvik og viser fram en utsøkt kopi av den berømte Marlon Brando-plakaten fra filmklassikeren Gudfaren, men denne gang med Thor Hansen i stedet for Brando og et hjerte i stedet for blomsten.

- Han ble glad for den. Jeg var litt fornøyd med tegningen selv.

(Artikkelen fortsetter)

GUDFAREN: Thor Hansen med tegningen av seg selv.
GUDFAREN: Thor Hansen med tegningen av seg selv.

Ikke lugubert
Det neste nummeret av EON blir som nevnt en pokerspesial.

- Jeg kommer til å lage bare pokerstriper, og det kommer til å handle om NM. Jeg sender Tetra og gjengen nedover. Det er mulig at jeg skriver meg selv inn også. Opprinnelig ønsket vi å legge med en dealerbutton med Tetra i hvert blad, men det ble for dyrt. Vi skal prøve å få til et spesiallaget pokersett med EON-figurer som premie i en konkurranse i stedet.

I tillegg lover Lauvik poker-kåseri, intervjuer og gjensyn med gamle pokerstriper.

- Mitt ønske med dette er jo å få fram at poker ikke er så lugubert som folk tror, sier Lauvik til Nettavisen.

760 nordmenn stilte til start i hovedturneringen under NM-uka i Riga. Stian Johannessen (35) fra Porsgrunn stakk av med norgesmestertittelen og 1,15 millioner kroner i gevinst.

All-in
Lars Lauvik nøyde seg med en mer beskjeden plassering, men spilte seg videre fra den første dagen av turneringen og havnet vel rundt midten av treet som var 760 spillere høyt.

- Jeg er veldig fornøyd. Dette er jomfruturen min til NM. Jeg overlevde dag én med 64.000 (spillerne startet med 20.000 i sjetonger, red.anm.), som var godt over snittet. Dag to kom jeg på et tøffere bord. Jeg hadde en hyperaggressiv spiller til høyre for meg. På blindene 1000-2000 og ante 200 satt jeg med 70.000. Det var kast rundt og en hyperaggressiv spiller satt i lilleblind og gikk til 5000. Jeg så ned på A-K og gikk til 14.000 og han gikk direkte all-in. Jeg satte ham på et par, 10-10 eller J-J, eller A-K. Da hadde vi kommet til det punktet i turneringen hvor jeg måtte ta den coinflippen. Og han hadde J-J. Dealeren slo opp esset først, så en dame og så kom knekten. Da var jeg død.

EON-skaperen forteller at han egentlig ikke er en turneringsspiller, men foretrekker cashgame.

- Mitt problem er at jeg klarer ikke å kaste, men akkurat i denne turneringen klarte jeg å kaste. Jeg kastet faktisk topp to par en gang, fordi jeg var sikker på at motspilleren hadde et sett, og hun viste opp et sett. Det var deilig!

- Når begynte pokerkarrieren din?

- Jeg var tidlig ute. På barneskolen spilte vi Five Card Draw (den gamle varianten med fem kort på hånden, red. anm.). Så begynte jeg med Hold’em på nettet i 2003. Jeg spiller hardt på nettet og eier ikke bankrollmanagement, men blir lei. Tidligere var det dette som gjorde at jeg tapte det jeg hadde vunnet, men nå er jeg blitt flinkere, analyserer Lauvik.

Stolt av bladet
Enn så lenge er det imidlertid som serietegner Sotra-mannen livnærer seg. EON kom for første gang som eget blad i 2009, to år etter at han først takket nei, og er nå et av seks norske humorblader på markedet.

- Jeg fikk det som jeg ville med stort format, og med fantastiske serier som folk ellers ville gått glipp av. Jeg er veldig stolt av bladet. Det har gått bra. Det selger helt greit. Egmont tjener penger på det, sier Lauvik.

Ateisten som kom til himmelen.

I Riga, av alle steder.

Les flere pokerartikler her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere