Hvordan er det mulig, Martin?

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Kanskje ikke så overraskende: Martin Andresen er bekymret.

11.05.11 22:25

2. runde i cupen: I 2010 var cupeventyret over allerede i andre runde for Vålerenga, som tapte 3-2 mot 2. divisjonslaget FK Tønsberg.

Og tro det eller ei, historien skulle gjenta seg i 2011. Onsdag kveld ble Vålerenga det første tippeligalaget som røk ut av cupen etter 2-1-tap mot 2. divisjonslaget Kjelsås.

Dermed fortsetter motgangen for Vålerenga, som etter seier i sesongens to første kamper også har møtt veggen i Tippeligaen.

Se resultater og fakta fra kampene nederst i artikkelen!

Det var målløst til pause på Grefsen stadion, men 13 minutter ut i andre omgang sendte Martin Sandell hjemmelaget opp i ledelsen. Vålerenga hadde ikke annet valg enn å svare med en skikkelig offensiv, og etter 72 minutters spill kom det en utligning ved Harmeet Singh.

Men dessverre for Vålerenga hadde jubelen knapt lagt seg før Jimmy Akinyemi igjen sendte Kjelsås i ledelsen.

- Er ikke bedre
Og denne gangen klarte Vålerenga aldri å svare, og dermed endte cupeventyret med en flau fiasko i år som i fjor.

Trener Martin Andresen legger seg helt flat og innrømmer at Vålerenga har problemer. For mens de i fjorårets tap mot Tønsberg sparte nøkkelspillere, toppet Andresen laget til Kjelsås-kampen.

- Jeg er bekymret. Vi sparte ingen, men vi klarte ikke bedre. Ikke engang mot slutten da de lå nede med kramper, fikk vi til noe. Vi er ikke bedre nå, og det er det som er bekymringsfullt, sier Andresen til NRK.

Det er nok heller ikke noen trøst i forslaget tidligere golfproff Henrik Bjørnstad lanserte på twitter etter skokktapet:

«Enga, kjære Enga, nå ble vi tatt på senga! Å tape mot Kjelsås er jo helt natta, kanskje må Snapper'n tilbake på matta?»

Brann slapp med skrekken
De 13 andre tippeligalagene som var i aksjon onsdag, er videre til tredje runde. For Brann var det imidlertid på nære nippet.

Bergens stolthet ble slått ut av 3. divisjonslaget Fyllingen i fjor. Og faktisk lå de under med to mål til pause mot 3. divisjonslaget Fana onsdag kveld.

Men i motsetning til i fjor, klarte Brann til slutt å dra seieren i land. Den første reduseringen ble satt inn fra straffemerket av Erik Mjelde etter 77 minutter. Så, i nest siste spilleminutt, satte Kim Ojo inn 2-2.

Dermed gikk det mot ekstraomganger, men Bentley ville det annerledes. To minutter på overtid sparte han lagkameratene for 2 x 15 minutter ekstra løping ved å sette inn seiersmålet for Brann.

Fem for RBK og Aalesund
De mest overbevisende seirene, var det Rosenborg og Aalesund som sto for. Begge vant 5-0 over henholdsvis Verdal og Tornado Måløy.

Fredrik Winsnes sikret RBK en 1-0-ledelse til pause, mens Rade Prica, Mikael Lustig, Trond Olsen og unggutten Jonas Svensson scoret hvert sitt i andre omgang.

Også Aalesund hadde fem forskjellige målscorere. Solomon Okoronkwo, Sander Post, Lars Fuhre, Fredrik Ulvestad og Kjell Rune Sellin var de fem som fikk æren av å skrive seg inn i målprotokollen.

Her er kampfakta og LIVE-referat fra ditt lags kamp (klikk på lenka):

Fana - Brann 2-3

Kjelsås - Vålerenga 2-1

Birkebeineren - Strømsgodset 1-2

Bjarg - Haugesund 0-3

Bærum - Sarpsborg 2-3

Gjøvik - Lillestrøm 0-2

Hasle/Løren - Stabæk 1-2

Mandalskameratene - Odd Grenland 0-2

Nesodden - Fredrikstad 0-3

Senja - Tromsø 0-3

Tornado Måløy - Aalesund 0-5

Træff - Molde 0-2

Verdal - Rosenborg 0-5

Vindbjart - Start 3-4

To tippeligalag skal i aksjon torsdag. Sogndal møter Fyllingen mens Viking møter Staal.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.