Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan skal dere slå disse, Arsenal?

- Vi kan bli bedre, mener Pedro etter at Barcelonas stjernegalleri ydmyket byrivalene.

ESPANYOL - BARCELONA 1-5:

Lokaloppgjør. To lag i storform.

Alt var duket for en thriller av en fotballkamp da Espanyol tok imot byrivalene Barcelona i La Liga lørdag kveld.

Og for minst ett av lagene måtte en solid statistikk brytes: Espanyol hadde vunnet alle sine sju hjemmekamper hittil i sesongen, mens Barcelona på sin side hadde like mange seiere på like mange forsøk på bortebane.

Men noen thriller ble det aldri: Espanyol som måtte lide under et Barcelona-lag som for øyeblikket ser uovervinnerlige ute.

Det endte 5-1 til slutt, og man må bare lure på hvilke planer Arsenal-manager Arsène Wenger legger for å stoppe det katalanske stjernegalleriet. Arsenal møter som kjent Barcelona i Mesterligaens åttedelsfinaler, og selv om kampene spilles først i februar ser det ut til at engelskmennene virkelig skal få slite.

- Vi kunne ha scoret flere, men er veldig glade med seieren. Om vi har en grense? Vi kan alltid bli bedre, er tomålsscorer Pedros kommentar etter kampen.

Raste etter Xavi-scoring
Barcelona viste tidlig at de hadde hensikter om å forlenge borterekka med nok en seier, da Lionel Messi fikk to sjanser til å sette inn ledelsen før det var spilt ti minutter.

På det første forsøket reddet Espanyol-keeper Carlos Kameni, og to minutter senere presterte fotballmagikeren å sette ballen over tverrliggeren på nesten åpent mål - til stor jubel fra hjemmesupporterne.

Men kort tid senere fikk Messi sin revansje: Argentinerens gjennombruddspasning til Pedro ble enkelt ekspidert i nettet, og Barcelona var i førersetet.

Og da Xavi satte inn sitt tredje mål for sesongen etter en halvtime, eksploderte vertenes mannskap. Espanyol mente nemlig at Xavi, som nylig ble kåret til verdens beste fotballspiller av fotballmagasinet World Soccer, sto i offside da han dunket ballen i mål.

Men dommeren godkjente scoringen, og viftet samtidig flere gule kort opp i været til ære for hjemmelagets spillere.

Tre assists fra Messi
Flere mål ble det ikke før hvilen, men et kvarter ut i andre omgang var Messi og Pedro på plass igjen. Etter et langt løp fikk argentineren fyrt av, og keeper Kameni måtte gi retur. Da var Pedro våken, og satte inn sitt andre mål for dagen.

Men vertene ville ikke la seg ydmyke, og bare tre minutter senere ble Pablo Daniel Osvaldo spilt gjennom. Fra skrått hold gjorde han kort prosess, og til ellevill jubel fra publikum var Espanyol tilbake i matchen.

Likevel var dette Barcelonas kveld. Kvarteret før full tid ble David Villa spilt gjennom av - gjett hvem - Lionel Messi, og alene med keeper var spissen sikkerheten selv. Igjen ropte Espanyol-spillerne på offside, uten å få medhold fra kamplederen.

Ti minutter senere gjentok historien seg. Denne gangen var det riktignok Xavi, og ikke Messi, som spilte gjennom Villa, men 29-åringen var like kald og rolig og satte inn sitt andre for dagen.

Seieren betyr at Barcelona øker forspranget ned til Real Madrid til fem poeng på toppen av tabellen, men hovedstadslaget kan redusere avstanden med seier over Sevilla søndag kveld.

Tidligere på dagen vant Villareal 3-1 over Mallorca, og inntok med det tredjeplassen på La Liga-tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken