RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høy moral ga norsk seier

Sist oppdatert:
Norge er klar for semifinalen i den prestisjefylte Qatar-turneringen for U23-lag, etter å ha slått Danmark 3-2 i lørdagens svært spennende gruppefinale.

- Jeg er meget godt fornøyd med laginnsatsen og den høye moralen vi viser, sier landslagssjef Hallvar Thoresen til TV 2 Nettavisen.

- Det var en tett og spennende kamp, hvor lagene var omtrent jevngode. Vi tapte mot Japan torsdag i en kamp som var like jevn, men vi hadde marginene på vår side i dag, sier Thoresen.

Ludvigsens tedje
Det var Odd Grenlands Tarjei Dale som ga Norge ledelsen 33 minutter ut i kampen. Danskene kom imidlertid sterkt tilbake, og scoringer av Leon Andreasen (62.) og Michael Krohn Dehli (68.) snudde kampen i dansk favør.

De norske spillerne ga imiderltid ikke opp. Minuttet etter at danskene tok ledelsen, utlignet Bodø/Glimts Trond Fredrik Ludvigsen med sitt tredje mål i turneringen.

Sju minutter før slutt fikk Norge straffespark. Branns nyevervelse Kristian Ystaas ble matchvinner da han satte ballen i mål fra ellevemeteren.

Flink å variere
Før avreise til Qatar lovet den ferske landslagssjefen en helt ny offensiv giv fra det norske ungdomslandslaget. Så langt er Thoresen fornøyd med det spillerne har prestert fremover på banen.

- I de to første kampene har vi spilt med tre spisser. I dag lot jeg spillerne som har hvilt så langt få sjansen, samtidig som vi la om til 4-4-2. Jeg synes at begge formasjonene har fungert bra. Vi må bli bedre på presisjon i spillet og på valgene vi foretar med ball, men jeg synes vi periodevis er veldig flink til å variere angrepsspillet.

Med seier mot Danmark vant Norge sin pulje i Qatar-turneringen. Onsdag spiller det norske laget semifinale, mens finale og bronsefinale avvikles på fredag.

Norge (4-4-2): Jan Kjell Larsen - Espen Ruud, Kristian Flittie Onstad, Lars Martin Engedal, Trond E. Bertelsen - Joakim Austnes, Tarjei Dale (Jone Samuelsen i 71. minutt), Morten M. Skjønsberg, Lars Iver Strand (Christian Grindheim i 81. minutt) - Morten Gamst Pedersen (Olav Tuelo Johannesen i 17. minutt - Johannesen ble byttet ut med Kristian Ystaas i 81. minutt), Trond Fredrik Ludvigsen (Lars Kristian Eriksen i 90. minutt).

To var uaktuelle på grunn av skade: Andre Muri og Martin Wiig.

ENDELIG TABELL ETTER TRE KAMPER:
Norge 2 0 1 9-4 6 poeng
Japan 2 0 1 4-2 6 poeng
Danmark 2 0 1 4-3 6 poeng
Qatar 0 0 3 0-8 0 poeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere