Gå til sidens hovedinnhold

- Hyggelig å være savnet

Savnet av Morten Gamst Pedersen er merkbart på Alfheim. Fjorårets storspiller setter pris på å være savnet, men tror lagkameratene vil klare seg godt uten ham.

På denne tiden i fjor toppet Tromsø eliteserien, og trioen Morten Gamst Pedersen, Ole Martin Årst og Lars Iver Strand var på alles lepper. Ett år senere nyter førstnevnte tilværelsen som suksessfylt englandsproff. For de to andre er situasjonen en annen.

- Flopp
Årst opplever fullstendig måltørke. Strand slaktes på spillerbørsen og blir av flere avskrevet som flopp. I dagens VG sier Strand rett ut at det betyr mye for laget at kameraten Morten Gamst Pedersen er borte fra klubben.

- Det er hyggelig å være savnet, men det er jo en del av gamet at spillere forsvinner fra klubber. Og de er gode de som er igjen også. Det er mye nytt, og vi får nok ikke se hva som virkelig bor i laget før neste år, sier Morten Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Sårbare for skader
Gamst'en forteller at han følger nøye med sine gamle lagkamerater, og har sett TILs kamper på web-TV.

- De har møtt gode lag så langt, og det er litt vanskelig å si noe særlig om prestasjonene. De har en god førsteellever, men tåler ikke så mange skader. Akkurat der har de vært veldig uheldige.

- De var veldig gode i vinter, men har ikke kommet helt i flytsonen ennå. Jeg tror det løsner snart, men det blir neppe en ny fjerdeplass. Jeg har tippet de rundt en åttendeplass, sier landslagsvingen.

Strand kommer
Lars Iver Strand er den Gamst'en har mest kontakt med. Strand opplevde å bli slaktet på spillerbørsene etter Vålerenga-kampen, og i VG får han pepper av Otto Ulseth.

- På generelt grunnlag kan jeg vel si at Lars Iver har mistet fokus. Han fikk medvind av mye skryt i fjor. Og skrytet var fortjent, det. Men det er ikke alltid like enkelt å takle skryt, sier Tromsø-treneren til avisen.

Morten Gamst Pedersen er imidlertid sikker på at kameraten kommer sterkt tilbake.

- Jeg er sikker på at Lars Iver kommer til å vise enda mer i år enn han gjorde i fjor. Jeg ser heller ikke bort fra at han kommer til å gå i fotsporene mine og bli proff.

- Han er en fantastisk spiller, men har vært uheldig med skader. Da tar det litt ekstra tid å komme i form, det vet jo jeg fra tidligere også.

Ketchup-effekten
Gamst'en er sikkert på at også Ole Martin Årst snart er tilbake i god gammel form.

- Når det først løsner, kommer det virkelig til å løsne. Han har jo vist at han kan score, han har banket inn masse mål både i Tromsø og i Belgia. Han må bare få hull på byllen. Men han legger jo ned en fantastisk jobb for laget, det er ikke mange som løper like mye som ham.

Torsdag spiller Tromsø borte mot et Molde-lag i poengnød. Du kan se kampen direkte på web-TV, eller følge direkteoppdateringen på TV 2 Nettavisen.

Klikk her for å se kampen direkte på web-TV.
Klikk her for å følge kampen minutt for minutt.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året