*Nettavisen* Sport.

Hyller Dale Oen

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Toppidrettssjef Jarle Aambø hyller Alexander Dale Oen etter OL-sølvet. I dag svømmer han 200 meter bryst.

12.08.08 11:43

BEIJING (Nettavisen). Dale Oen skal tirsdag ettermiddag svømme forsøksheat på 200 meter bryst, der han også har medaljesjanse. Han skal svømme i det sjette heatet.

Sjefen for hele den norske OL-delegasjonen satt på tribunen da bergenseren fosset inn til Norges første medalje i lekene. Etterpå var han dypt imponert.

- En fantastisk prestasjon. Vi snakker om en verdensidrett der usedvanlig mange nasjoner satser enormt, sier Aambø til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Likte jubelscenene
Toppidrettssjefen heller kaldt vann i blodet til dem som måtte sitte igjen en smule skuffet over at det ikke står et ett-tall i kolonnen for gull i medaljestatistikken.

- Alexander bidro naturligvis til å skru opp forventningene voldsomt i forsøket og i semifinalen, sier Aambø – vel vitende om at Oen nærmest var i egen klasse i begge de innledende rundene.

- Husk at han svømte nesten like fort i finalen som i semifinalen. Det var bare det at vinneren fra Japan avsluttet helt enormt. Det er ikke lov å være skuffa over sølv, og derfor var det flott å se hvor glad Alexander var etterpå, sier Aambø, og påpeker videre:

- Hadde seiersmarginen vært ett eller to hundredeler, hadde det nok vært fort gjort å gruble over hvor man eventuelt tapte tid. Det var ikke tilfelle her.

Toppidrettssjefen gledet seg over sølvet og deler også ut heder til støtteapparatet og laget rundt Dale Oen.

Toppklasse
- De har gjort en formidabel jobb. Og vi snakker jo ikke bare om én god utøver her. Bak Alexander finnes det også en rekke svømmere som setter personlige og norske rekorder jevnt og trutt, påpeker han.

På spørsmål om det er mulig å sette sølvmedaljen opp mot andre store norske idrettsprestasjoner, tar Aambø den diplomatiske hatten på.

- Det er alltid vanskelig å rangere, men det er liten tvil om at prestasjonen er helt i toppklasse historisk sett. Alexander har brutt en barriere!

Nettavisen dekker forsøksheatet på 200 meter bryst klokken 13.44 tirsdag ettermiddag.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.