Gå til sidens hovedinnhold

Hyller norsk VM-triks: - Det er superviktig

Er du ikke på banen? Vel, da får du bidra på andre måter.

KUMAMOTO (Nettavisen): Da Norge snudde til seier på dramatisk vis i søndagens VM-kamp mot Danmark, så var det spesielt én ting TV-seerne kunne se gjenta seg gang etter gang: Ellevill norsk jubel.

For enten det var norsk scoring, en vunnet duell eller en redning fra målvakten, kunne man se en heltent norsk innbytterbenk juble energisk.

Les også: Program håndball-VM 2019 kvinner

- Det er så viktig. Du får så mye energi av det. Om du er på banen eller på benken, så støtter vi hverandre uansett. Den energien vi får fra benken, og den vi gir tilbake på banen - det samspillet der viktig. Det føler jeg er en av våre styrker, sier Emilie Hegh Arntzen til Nettavisen etter søndagens kamp.

Les også: Gjør radikale endringer i håndball-VM

Roses av Herrem

Den norske bakspilleren er en av dem som jubler mest energisk, enten hun er på banen eller stående langs sidelinjen.

Hun får støtte av Camilla Herrem. Den blide Sola-vingen er heller ikke ukjent med å skulle strekke hånda i været for å feire, og understreker viktigheten av støtten spillerne på banen får fra innbytterbenken.

Les også

Sportsintervjuet: Camilla Herrem

- Det er superviktig. Vi får så mye energi. Vi som er på banen får mye energi fra benken, og benken får mye energi tilbake igjen når vi er veldig aktive. I dag, og i går også egentlig, er folk så påskrudd. Det er hver gang det er en god takling eller en scoring, så ser du at alle er med og du får bare en god følelse av det. Det er superviktig, sier Herrem til Nettavisen.

Les også

Mulig nesebrudd for Løke: – Fantastisk deilig

Tydelig plan

Også landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var klar på at dette var noe laget hadde bestemt seg for å jobbe ekstra mye med.

Spesielt sett i lys av tapet mot Nederland i gruppespillet, der både det norske spillet og kroppsspråket så ut til å mangle både det ene og det andre. Etter tapet snakket den norske leiren mye om frustrasjon ute på banen, og hvordan det påvirket både angrepsspillet og forsvarsspillet.

Mot Danmark var det derfor en klar plan om at det ikke skulle gjenta seg.

- Vi skulle stå opp og se hverandre inn i øya. Vi skulle juble for ting som det egentlig ikke føltes verdt å juble for. Det ga faktisk veldig mye i dag, sier hun på spørsmål fra VG om hvordan eventuell motgang skulle takles i kampen.

Les også

Gjør radikale endringer i håndball-VM

Motgangen kom som kjent fra start, da Danmark puttet fem mål, uten at Norges scoret et eneste, i løpet av kampens fem første minutter.

Eventuell frustrasjon ble holdt tilbake, og i løpet av de neste 25 minuttene scoret Danmark kun fire ganger.

Norge fant imidlertid formen, både i angrep og forsvar, og snudde til ledelse til pause. I kampens 30 siste minutter var det jevnt, men det var Norge som til slutt kunne juble for seier - både på banen og på benken.

Slik er Norges neste kamper i hovedrunden:

Mandag 9.12 kl. 12:30: Norge - Sør-Korea
Onsdag 11.12 kl. 12:30: Norge - Tyskland

Semifinalene spilles fredag 13.12 og finalen 15.12. Om Norge blir å se i de kampene, gjenstår å se.

Kommentarer til denne saken