RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Hyller norske sykkeltalenter

- Denne generasjonen er outstanding, sier landslagssjef Steffen Kjærgaard.

Norsk sykkelsport i vinden som aldri før.

Thor Hushovd (BMC) og Edvald Boasson Hagen (Team Sky) herjet i fjorårets Tour de France og nevnes begge i favorittsjiktet foran søndagens Paris-Roubaix.

Samtidig har Alexander Kristoff (Katusja) og Lars Petter Nordhaug (Team Sky) opplevde internasjonale gjennombrudd etter sine første seire som profesjonelle.

LES OGSÅ:Nordhaug overrasket over egen styrke

Skal vi tro sportssjefen i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, har vi mer godt i vente.

- Jeg kan bekrefte at den generasjonen som har kommet opp nå ser ut til å være outstanding, sier Kjærgaard til procycling.no.

Den gylne 93-generasjonen?
Kjærgaard snakker om den ferske generasjonen seniorryttere, som ble født i 1993.

Landslagssjefen trekker frem Kristoffer Skjerping (Joker Merida), Sondre Holst Enger (Plussbank BMC) og Daniel Hoelgaard (Sandnes Sykleklubb) som særdeles interessante med tanke på fremtiden.

LES OGSÅ:Skjerping tok klatretrøyen

- Det jeg ser er at Skjerping får særdeles gode skussmål fra Joker-ledelsen etter gjennomføringen av Triptyque, Sondre Holst Enger kjører veldig bra når han får hjelp i spurten i Frankrike og at Daniel Hoelgaard vinner to kermissløp på rad i Belgia, forteller Kjærgaard.

- Det siste er kanskje det råeste, mener han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Han skal i hvert fall ikke gjøre det bra»
Kermissløp, eller kermesseløp, er landeveisritt som kan minne om gateritt, men som går over et fast antall runder og kilometer. Rundene er også ofte lengre enn i gateritt. Kvaliteten på rytterne kan dog være varierende, mener landslagssjefen.

- Det er greit at ikke alle på startstrek er gode, men jeg vil tro at 30-40 av rytterne på start er veldig bra, forteller Kjærgaard.

Landslagssjefen forteller også at mentaliteten i feltet gjør det vanskelig å vinne to dager på rad, slik Hoelgaard presterte.

- Når han stiller på start dagen etter at han vant for første gang blir man markert der nede. Er det noe alle er enige om er det at «han skal i hvert fall ikke gjøre det bra i dag», forteller mannen som var profesjonell i US Postal Serice.

- Det er nesten så det er synd at han ikke er på laget til Flandern rundt, sier Kjærgaard.

Stavanger Sykleklubbs Oscar Landa har også imponert med en seier og en andreplass i Belgia. Andreplassen tok han bak landsmannen Hoelgaard.

LES OGSÅ:- Edvald er et sjeldent fenomen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aktuelle for VM-laget
Landslagssjefen bekrefter at flere av de ferske seniorene vil være svært aktuelle for landslagsoppdrag til høsten, hvor høydepunktet utvilsomt blir verdensmesterskapet i Valkenburg.

Mens Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger gikk rett fra juniornivå til henholdsvis Joker Merida og Plussbank BMC hentet ikke ØsterHus-sjef Morten Hegreberg ryttere fra generasjonen landslagssjefen omtaler som «outstanding» før sesongen. Men han utelukker ikke at noen av dem snart er å se på laget.

- Det skal du ikke se bort ifra. Mange banker på døra og noen har vært med på treningsleirer allerede, sier Hegreberg til procycling.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere