Gå til sidens hovedinnhold

Hyller Stöckls nye treningsmetoder

Johan Remen Evensen synes tiden var inne for å skifte trener.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Forrige sesong ble Mika Kojonkoskis siste sesong som trener for det norske hopplandslaget.

Finnen som ble sett på som en frelser for det norske landslaget da han tok over trenerjobben i 2002, ble erstattet av østerrikske Alexander Stöckl i mars i år.

Nå hyller mannen med verdens lengste skihopp, Johan Remen Evensen, den nye trenerens treningsmetoder.

- Hovedforskjellen Alexander har kommet med er en testplattform som er utviklet i Østerrike, hvor man rett og slett tar en test, sier Remen Evensen til Nettavisen.

- Man hopper for eksempel ti hopp med forskjellige vekter, og da får man tall på hvordan spensten er og hvor man er dårlig.

Individuelt treningsprogram
Evensen forteller at han liker fokuset på at alle hopperne får individuelle treningsprogram ut ifra den nye testplattformen.

- Den nye testplattformen gir også ut et treningsprogram for den neste måneden, som er spesifisert kun i forhold til dine svakheter, forklarer landslagshopperen.

- Jeg tror vi har en enorm forskjell fra i fjor, hvor alle sammen fikk ett program, og der alle sammen var lagt under samme sko og trente det samme.

- I år så merker man mye mer at man trener riktig der man er svak, og at man som oftest har vondt i muskulaturen etter treningsøktene, og det er jo et veldig godt tegn, sier Evensen.

Riktig å skifte trener
Evensen, som fikk sitt gjennombrudd under Mika Kojonkoski, mener at det var riktig tid å skille lag med sin gamle trener.

- Mika tilførte norsk hoppsport veldig masse bra, og vi hadde ikke vært der vi er i dag hvis det ikke hadde vært for han. All ære til han, men jeg tror tiden for å skifte trener nå var helt riktig, sier den sympatiske hopperen.

Positiv sportssjef
Sportssjef Clas Brede Bråthen forteller også at han ser store forskjeller på treningsmetodene til Kojonkoski og Stöckl.

- Jeg ser veldig store forskjeller. Hoppteknisk fokus er det forskjell på, og det at det er forskjellige mennesker som har lederansvaret, gjør at man ser de forskjellige utslagene ganske tydelig når man har vært tett på, sier Bråthen til Nettavisen.

- Alex er en fin type å samarbeide med, akkurat som Mika var, men på forskjellige områder.

- Jeg håper vi kan ta med det videre fra Mika som har betydd så mye for norsk hoppsport, de tingene som er viktige å bygge videre på, og krydre det med den nye kompetansen og pågangsmotet, forteller Bråthen.

Verdenscupen starter i finske Kuusamo 26. november.

Kommentarer til denne saken