Hyller svenske helter

Foto: Scanpix/EPA/ANTONIO SIMOES

Svenskene var bedrøvet etter gårsdagens kvartfinale-tap for Nederland, men pressen hyller de svenske heltene etter en strålende turnering. Les hva de skriver.

27.06.04 12:17

Sverige tapte på straffer mot Nederland i går, men tapte ikke en eneste kamp i hele turneringen. I gruppespillet var de blågule bunnsolide, og ingen kommer til å glemme de fantastiske målene til Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic mot henholdsvis Bulgaria og Italia.

Uheldige
De svenske avisene kunne ha fråtset i straffemisser og diverse annen ulykkelighet i dag, men valgte isteden å hylle sine helter.

«Sveriges EM-dröm i kras», slår Dagens Nyheter opp i dagens avis. Avisen mener svenskene var uheldige som ble slått ut etter at både Henke Larsson og Fredrik Ljungberg skjøt i treverket i ekstraomgangene. Istedenfor å henge ut Olof Mellberg som syndebukk, siden han misset den avgjørende straffen, takker Dagens Nyheter Aston Villa-forsvareren for «alt du og laget ga oss denne kvelden og i sommer».

Svenska Dagbladet omtaler gårsdagens kvartfinale som en «utrolig thriller», og hyller Edwin van der Sar for å redde Mellbergs straffe. Van der Sar blir rubrisert som «den nederlandske trollmannen mellom stengene».

Psyket ut
De svenske tabloidene klarte også å holde den verste skuffelsen i sjakk, men mente at Zlatan Ibrahimovic ble psyket ut av intensiteten i kampen. Expressen var i det sjenerøse hjørnet og takket det svenske laget for «en kamp vi aldri vil glemme».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.