Gå til sidens hovedinnhold

Hylles av hele Norge: - Herre min skaper, for en rå maskin Jakob Ingebrigtsen er

Gratulasjonene strømmer inn.

Jakob Ingebrigtsen (20) løp inn til OL-gull på tiden 3.28.33 på 1500 meter, og prestasjonen blir hyllet på sosiale medier. Det er mange som vil gratulere løperfantomet fra Sandnes etter maktdemonstrasjonen i Tokyo.

- Det burde ikke være mulig! Det burde definitivt ikke være mulig! Men EN familie tenker aldri sånn. Tåre i øyekroken over fenomenale Jacob, over Gjert og resten. Åhhh- gratulerer, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Tidligere friidrettsreporter og NRK-profil Line Andersen skriver følgende:

- Fulfils his destiny! (Fullfører sin skjebne). Det er historien om Jakob Ingebrigtsens første OL-gull.

Og hun følger opp med:

- Herre min skaper, for en rå maskin Jakob Ingebrigtsen er. Knuser konkurrentene og tar OL-gull på 1500 meter med olympisk og europeisk rekord. Nok en gang idrettshistorie og en av tidenes beste norske idrettsprestasjoner i Tokyo. GULL FOR FAEN, skriver denne Twitter-brukeren.

- Nok en syk prestasjon i en verdensidrett. Gratulerer Jakob Ingebrigtsen, skriver fotballtrener Tom Nordlie.

- Jakob Ingebrigtsen var 11 år da han satte seg som mål å ta gull på 1500 meter i dette OL. For et fantastisk løp! skriver Dagbladet-kommentator Martine Aurdal.

- Perfekt kjørt av Jacob. Rolig start. Frem til tet. Ta opp - få beste ryggen. Speede inn til seier. Lekkert, skriver fotballekspert og kommentator Morten Langli.

- … har ikke felt en tåre for en norsk seier siden Northugs 50 km-seier i Falun 2015. I dag kom de selvsagt igjen. For en gutt Jakob er. For en trener Gjert er. For en familie. For et team. Bygd fundamentet på sin egen filosofi. Prøve og feile, skriver fotballprofil Jan Åge Fjørtoft.

- Det er det råeste. 20 år, skriver sportsjournalist Mattis Holt.

- Gratulerer med OL-gull på 1500-meter, og et løp for historiebøkene, Jakob Ingebrigtsen!, skriver statsminister Erna Solberg.

- SINNSYYYYYKT!!! GULL til Jakob og Norge Hæææærlig jobba Jakob, skriver kulturminister Abid Raja.