Landskampen blir for Moe Wold hennes siste kamp på toppnivå etter at det i underkant av en måned siden ble klart at hun legger opp.

31-åringen fikk sin debut på landslaget i 2012, 22 år gammel. Siden den gang har det blitt 77 landskamper på høyrebacken.

På klubbnivå har hun vært med å vinne syv seriemesterskap og fem cupgull med LSK Kvinner, før hun vendte snuten til utlandet i 2020 og spilte et halvt år i Madrid CFF og ett år i Everton.

Les også: Torp etter sesongåpningen i Toppserien: - Ser ingen grunn til at det blir mindre spennende i år

- Veldig trist

En som har fulgt Moe Wold tett gjennom årene er Kristine Minde. Hun debuterte på landslaget året før, og de begge har mer eller mindre vært faste inventarer på landslagssamlinger og i internasjonale mesterskap siden den gang.

Minde fikk seg en stor overraskelse da det ble klart at Moe Wold legger skoene på hylla. Hun har imidlertid forståelse for at landslagsvenninnen gir seg.

- Jeg synes det er veldig trist. Jeg hadde ikke pratet med henne før hun tok avgjørelsen, så jeg fikk litt sjokk da jeg leste det på sosiale medier. Jeg hadde vel alltid sett for meg at hun skulle spille EM, og det tror jeg hun også hadde. Men så ble ting litt annerledes enn hva som var planen, sier Minde til Nettavisen.

Hun er tydelig på at Moe Wold har vært en lederskikkelse i laget både på og av banen.

- Årene med henne har vært helt fantastiske. Ingrid er en helt utrolig person og fantastisk spiller. Hun kommer til å bli savnet mye på samling. Hun gir mye av seg selv og tar mye ansvar, både på og utenfor banen, så det kommer til å legges merke til at hun ikke blir med lengre, sier Minde.

- Sikker på at alle sier det samme om henne

Moe Wold var ikke en del av landslagstroppen som tok seg til EM-finale i 2013, men to år senere startet hun tre og fikk spilletid i alle kampene da Norge røk ut for England i VM-sluttspillet i Canada.

Siden den gang har hun bekledd høyrebacken også under EM i 2017 og da det ble kvartfinaletap for England under VM i 2019.

Minde klarer ikke å peke seg ut ett ekstra godt minne, men påpeker at det har vært en lang reise sammen på landslaget der de har fått opplevd mye sammen på godt og vondt.

- Hvilke egenskaper hos Moe Wold vil du trekke ekstra frem?

- Jeg er veldig sikker på at alle andre sier akkurat det samme, men det er det at hun er en fantastisk lagspiller og en helt rå leder. Hun ser alle og tar vare på alle sammen.

- Du veit alltid hva du får av henne når hun trer ut på banen. Hun er veldig jevn i spillestilen sin, sier Minde.

Les også: Har sprudlet i sesongåpningen: - Det gir oss en liten boost

Går glipp av 2021-sesongen

Minde er selv ute av spill denne sesongen på grunn av at hun venter barn i oktober.

28-åringen, som på landslaget først og fremst har bekledd venstrebacken, ankom Rosenborg i fjor sommer etter seks sesonger i utlandet i henholdsvis svenske Linköping og den tyske storklubben Wolfsburg.

RBK blir i år av flere spådd å kjempe helt i toppen i årets toppseriesesong, men uten landslagsprofil Minde på banen.

- Hvordan er det å følge med laget ditt uten å selv få spille?

- Det er annerledes, men formen er heldigvis så bra at jeg kan være litt med ballen og det merker jeg hjelper veldig på humøret og på tiden. Selvfølgelig er det ekstra kjekt når Rosenborg gjør det så bra som de gjør også. De har tatt alle poengene hittil i sesongen, så det er veldig gøy å se på, sier Minde.

- Man er jo mer nervøs, men det visste jeg fra før. Jeg har erfart det før ved å sitte på benken og på tribunen, man er mye mer nervøs da enn når man selv trer ut på banen, fortsetter hun.

Hun er imidlertid klar på at planen er å returnere til fotballbanen og landslaget igjen i 2022.