Torsdag morgen ble kandidatene til BBCs kåring av årets kvinnelige fotballspillere offentliggjort, og blant de navnene fant man en norsk driblefant på listen.

Caroline Graham Hansen har levert et glimrende kalenderår for sitt kjære Barcelona, men var ikke å finne blant de 20 kandidatene til Ballon d´Or-kåringen tidligere i år. BBC har derimot funnet plass til 26-åringen, som er blant fem spillere som kan vinne.

Barcelona vant både ligaen, cupen og Champions League-tittelen, og har startet årets sesong på glimrende måte.

- Jeg husker at jeg hadde en god følelse på vi kunne vinne Champions League, så det gjør at frykten for å tape forsvinner, forteller Graham Hansen til BBC.

Les også: Nettavisen erfarer: Sagosen får selskap av fem andre stjerner i norsk storprosjekt

33 målpoeng på 33 kamper

Oslo-jenta har vært uheldig med skader i tidligere finaler i sin karriere, men hun fikk med seg en scoring og var avgjørende da Chelsea ble slått forrige sesong.

- Det å score i den finalen var med på å slette av håpløsheten, selv om jeg ble skadet senere i kampen. Hvis jeg skal fortsette å bli skadet i hver finale, bør jeg kanskje begynne å gjøre noe annet, forteller hun.

Og fortsetter:

- Jeg tror ikke jeg er spilleren som står mest ut på sosiale medier og i mediene generelt, men jeg setter veldig pris på å bli anerkjent på denne måten, avslutter Graham Hansen.

Graham Hansen har 88 landskamper for Norge, og hadde 33 målpoeng på 33 kamper for Barcelona forrige sesong.

- Ble oversett

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp gleder seg over at kantspilleren nå får den anerkjennelsen hun fortjener.

- Hun ble rett og slett oversett i Ballon d´Dor-kåringen, og det er på sin plass at hun er en av kandidatene nå. Graham Hansen har vært en av de viktigste brikkene på et dominerende Barcelona-lag, som ser fryktelig gode også denne sesongen. Det skal bli vanskelig å slå lagvenninnen Alexia Putellas, som er den store favoritten, forteller han til Nettavisen.

Les også: Tallene snakker mot Kjønøs eget utsagn. Nå forsvarer treneren Stabæk-valget

De andre kandidatene er Sam Kerr (Chelsea(/Australia), Ashley Lawrence (Paris Saint-Germain/Canada), Vivianne Miedema (Arsenal/Nederland).

- Hun er en gamechanger som gjør det lille ekstra, og kan levere enkeltprestasjoner som snur kamper. Caroline er en fantastisk offensiv spiller, på et nivå som få andre i verden matcher.

Graham Hansen er den andre norske spilleren som er nominert til prisen, som for første gang ble delt ut i 2015. Ada Hegerberg var nominert i både 2017 og 2019, og vant prisen ved begge anledningene.