Dagen etter praktkampen mot Norwich sparer ikke presse-England på rosen da de beskriver forestillingen til 23-åringen fra Drammen.

– Å gi nordmannen rom er i ferd med å bli noe av det farligste du kan gjøre i Premier League, skriver nettstedet Football.London, mens han kåres til banens beste av London Evening Standard.

Seks målpoeng på de siste syv kampene har snudd opp ned på Ødegaards sesong, og er nå fast i Mikel Artetas startellever.

- Både Ødegaard selv og Arteta har snudd om hele Arsenal-skuta på en enormt imponerende måte, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller til Nettavisen.

Les også: To målgivende fra Ødegaard da Arsenal vant igjen: - Han er en glede å se på

- Mest dominerende vi har sett

I 5-0-seieren over Norwich søndag var nordmannen dominerende gjennom store deler av kampen, og endte til slutt opp med to assist.

- Han ser ekstrem bekvem ut nå, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes underveis i storseieren.

Les også: Totalslakter fotballstjernene: - Halvparten av dere ville jobbet på McDonalds

Sesongen startet med flere anonyme forestillinger, og benketilværelse for Ødegaard, men nå er alt historie.

- De siste kampene er det mest dominerende vi har sett av Martin Ødegaard i hans Premier League-karriere, muligens sammen med West Ham-kampen forrige sesongen, slår han fast.

Og fortsetter:

- Mange var i tvil om det var noe vits å satse på han foran andre unge engelskmenn, men de har han motbevist nå. Nå skinner han, og det er en fryd å se han spille, sier Stamsø Møller.

I desember viser statistikken at det foreløpig er ingen annen spiller i Premier League som har skapt flere sjanser, vært involvert i flere nøkkelsituasjoner eller gjort flere målpoeng enn Martin Ødegaard.

Selv om det meste virker rosenrødt i Arsenal for tiden, pågår det en konflikt med stjernen Pierre-Emerick Aubameyang som har mistet kapteinsbindet etter å ha brutt klubbens disiplinære regler. Nå lanserer Stamsø Møller nordmannen som en mulig erstatter.

- Granit Xhaka er muligens den naturlige erstatteren, men han har de prøvd tidligere. Ben White og Aaron Ramsdale er jo også alternativer, men jeg tror absolutt at Ødegaard er med i den miksen. Han er en stille gallionsfigur som virker å ha mye respekt i klubben, så jeg ser for meg at han fort kan bli Arsenals nye kaptein. Det kan skje.

Dette sa Arteta om konflikten med Aubameyang etter Norwich-kampen:

Peker på treneren

Eksperten peker på viktigheten av Arsenal-manager Mikel Arteta i Ødegaards videre formstigning.

- Jeg tror at Arteta er, og vil være, helt avgjørende for Martins utvikling i Premier League. Han er spanjol, men har vært i England lenge og har knekt den koden der selv som spiller. Det kan hjelpe han enda et hakk videre.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Arteta passet på å skryte godt av sin norske midtbanetalisman etter seieren søndag.

- Jeg syntes han spiller helt fantastisk bra, og hjelper oss mye. Han er på mange måter den spilleren som limer laget sammen, så jeg er veldig tilfreds med hans prestasjoner, sa spanjolen til klubbens hjemmesider.

Stamsø Møller mener til slutt at man ofte kan se forskjellen på Martin Ødegaard med og uten selvtillit, og akkurat tyder alt på at 23-åringen har selvtilliten i orden.

- Ødegaard har en herlig miks av finesse og hard jobbing, som Arteta kan hjelpe til med å utvikle videre. Han var et av tidenes største talenter, så det skal godt gjøres å innfri alles forventninger. Men en Martin Ødegaard med selvtillit, som han har nå, er en fantastisk fotballspiller.

- Ser du på Arsenal som en av favorittene til å ta den topp fire-plassen nå?

- De er absolutt med å kjempe om den nå. Samtidig skal vi huske på at de har møtt relativt grei motsatt de siste kampene, og har blant annet Manchester City i neste runde. Da får vi svaret på hvor langt prosjekt-Arteta har kommet.

Like etter kampen mot Norwich ble det bekreftet at Arsenals kamp mot Wolverhampton, satt opp 28. desember, er utsatt grunnet smittesituasjonen i Wolves.