Hyllet OL-arrangøren og Bolt

Foto: Timo Jaakonaho (Scanpix)

- Jeg er en veldig glad og takknemlig mann, sier OL-presidenten.

12.08.12 16:52

IOK-president Jacques Rogge mener London 2012 har levert perfekte olympiske leker for utøverne. Det ble også tid til noen rosende ord om sprintfenomenet Usain Bolt.

For i sitt siste OL som president for Den internasjonale olympiske komité (IOK) var det en meget tilfreds Jacques Rogge som møtte mediene søndag.

Belgieren mener London-lekene har lykkes med å fornye OL ved å tilføre ny entusiasme, hovedsakelig som følge av at lekene har vært skreddersydd for utøverne.

- Jeg er en veldig glad og takknemlig mann. 6. juli 2005 lovet London utøvernes OL, og det var akkurat det vi fikk. Jeg vil påstå at historie er blitt skrevet av mange utøvere. Lekene har vært absolutt fabelaktige. London har så absolutt fornyet lekene, sa Rogge.

IOK-presidenten fant også tid til å anerkjenne Usain Bolts prestasjoner på friidrettsbanen, som toppet seg med gull nummer tre da Jamaicas stafettlag satte verdensrekord på 4 x 100 meter lørdag kveld.

Tidligere i OL uttalte Rogge at Bolt foreløpig ikke fortjente legendestatusen han ga seg selv etter gullet på 200 meter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.