Hyllet Ramsey da Arsenal vant

Foto: Olly Greenwood (AFP)

Arsenal gir Chelsea og Manchester United kamp til døra om Premier League-tittelen.

06.03.10 22:14

ARSENAL - BURNLEY 3-1:

Arsenal tok imot Burnley på Emirates lørdag, men muligheten om å overta tabellteten i Premier League innenfor rekkevidde.

For at det skulle skje måtte vertene vinne med minst fire mål – ingen umulig oppgave mot Burnley, som befinner seg under nedrykksstreken på tabellen.

Det klarte imidlertid ikke londonlaget, som likevel bør være godt fornøyd med dagen under ett.

For det viktigste for Arsène Wenger og hans gutter er naturligvis at laget sikret seg tre poeng, og dermed for fullt er med i kampen om ligatittelen i England.

Sjekk tabellen på høyre side av artikkelen.

Hyllet Ramsay
Kampen på lørdag var Arsenals første siden Stoke-kampen forrige helg, da Aaron Ramsey knakk beinet på fryktelig vis og ble satt ut av spill for resten av sesongen.

Og under kampen mot Burnley var i gang ble Ramsey hyllet av Arsenal-supporterne, som holdt oppe et gigantisk banner med teksten: «One Aaron Ramsey».

Tidligere denne uken uttalte Nicklas Bendtner at Arsenal skulle vinne Premier League for Ramseys skyld, og laget tok et stort steg på veien mot seriemesterskapet med tre poeng mot nedrykkstruede Burnley.

Og ingen kan si annet enn at seieren var fullt fortjent.

Nydelig samspill
For selv om det tok litt tid før Arsenal-maskineriet kjørte på for fullt, hadde gjestene fra Lancashire nok med å holde unna foran eget mål i siste halvdel av matchen.

Men det tok lang tid før vertene fikk hull på byllen: Først etter en drøy halvtime kunne hjemmepublikummet juble, da Francesc Fabregas satte ballen mellom beina på keeper Brian Jensen etter flott samspill med Samir Nasri.

Like før hadde Burnley-keeperen servert en nydelig redning etter et forsøk fra sin danske landsmann Nicklas Bendtner, men nå måtte keeperveteranen altså gi tapt.

Men om «Gunners» dermed trodde at seieren var sikret, tok de skammelig feil.

Tidlig kalddusj
For fem minutter etter sidebytte, sørget David Nugent for en skikkelig kalddusj for tittelutfordrerne.

Leon Cort headet ballen mot Arsenal-boksen, og hjemmeforsvaret fulgte for en gangs skyld ikke helt med i timen. Kula endte nemlig hos David Nugent, som plutselig var helt alene med Arsenal-keeper Manuel Almunia.

Innleide Nugent (på lån fra Portsmouth ut sesongen) gjorde ingen feil, og med ett var lagene like langt.

Men Arsenal ville ikke gi fra seg muligheten til å komme à jour med Chelsea på tabellen.

Store sjanser
Et kvarter ut i andre omgang var alt tilbake til det normale på Emirates, da Theo Walcott tok saken i egne hender. Kantspilleren lurte vekk en forsvarsspiller og dro seg innover i banen, før han plasserte ballen forbi Brian Jensen og i nettmaskene.

2–1 til Arsenal, som ville ha mer.

Minuttene etter scoringen produserte laget store muligheter på løpende bånd, men verken Andrej Arshavin eller Nicklas Bendtner klarte å score på åpenbare 100-prosentsjanser.

Arsenal fortsatte å kjøre kampen, men på motsatt side av banen var også Burnley frampå og var nær ved å utligne ved et par anledninger. Arsenal var dog langt nærmere 3–1 enn det gjestene var en utligning, og fire minutter på overtid ble da også kampen fullstendig punktert.

Andrej Arshavin hadde som nevnt vært nær scoring ble flere tidligere anledninger, og like før dommer Chris Foy blåste av kampen dro russeren seg fri og sendte ballen i buret.

3-1-seieren betyr at londonlaget nå er oppe på samme poengsum som Chelsea på toppen av tabellen – men med dårligere målforskjell, i tillegg til én kamp mer spilt. Ett poeng bak lurer Manchester United, som spiller mot Wolverhampton senere på lørdag.

Burnley på sin side ligger på 19.-plass på tabellen, men fortsatt kun ett poeng unna sikker plass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.