Haugesund - Bodø/Glimt 2-2

Det skilte hele 22 poeng mellom lagene før søndagens kamp, men etter drøyt åtte minutter var det hjemmelaget som kunne juble først.

Alexander Søderlund sendte Haugesund-fansen til himmels, etter å ha overlistet Nikita Haykin som hadde en enorm start på kampen.

- Det ser ut som Kjetil Knutsen og resten av Glimt ikke helt skjønner hva som har truffet de, sa Discoverys Vidar Levinsen etter scoringen.

Bodø/Glimt skulle derimot vise til klasse, da de snudde kampen i den andre omgangen med to vakre scoringer av formspilleren Hugo Vetlesen.

Få minutter senere skulle det derimot vise seg å bli hjemmejubel da Mads Sande kriget inn utligningsmålet på overtid. Med poengdeling i Haugesund skiller det kun fem poeng i gullkampen.

Les også: Contes Tottenham skaper reaksjoner: - Det skal ikke være sånn

Tidlig Haugesund-scoring

Bodø/Glimt dro rett fra Conference League-bragden i Roma, til eliteserieoppgjøret mot Haugesund søndag.

Møtet med Mourinho virket å ha tatt mye krefter fra Kjetil Knutsen menn, for etter åtte minutter var Alexander Søderlund på rett plass til tid og sendt hjemmelaget foran.

- Der kunne ikke Søderlund unngå å score. Vi kaller han fortsatt den hjemvendte sønn, og leverer igjen mot laget som ligger øverst på tabellen. Det ser ut som Kjetil Knutsen og resten av Glimt ikke helt skjønner hva som har truffet de.

Les også: Lehne Olsen herjer for LSK. Tallene sjokkerer: - Ellevilt

Serielederne tok mer og mer over kampen, men har problemer med å skape de helt store sjansene.

Roma-dödaren Erik Botheim var nærmest for bodøværingene, men avslutningen ble effektiv stopper at Selvik i Haugesund-målet.

Ropte på rødt kort

Etter hvilen mente Eurosport-studioet at gjestene burde vært redusert til ti mann, da landslagsstopper Marius Lode dro ned målscorer Søderlund alene igjennom. Lode slapp derimot unna med det gule.

- Jeg mener at det der er rødt kort. Han fratar Søderlund en soleklar målsjanse, så det der skal være rødt, sa Kjetil Rekdal i Eurosport-studioet.

Bodø/Glimt slapp unna, og like etter skulle de skyte seg tilbake i kampen da Hugo Vetlesen banket inn 1-1 for serielederen.

- Alt han tar i blir til gull. Han har hatt en fantastisk måned i Glimt, og har snart gjort seg verdt alle pengene han ble hentet fra Stabæk.

Les også: Smith ferdig i Aston Villa

Minutter etter scoringen var det hjemmelaget som skulle juble, da innlegget fra Kristoffer Velde traff Peter Therkildsen i feltet. Dansken banket inn ledelsen, men ble avblåst for en korrekt offside like etter.

Hugo Vetlesen ville derimot ha med en finger i spillet, da han banket Bodø/Glimt tilbake i ledelsen.

- Himmel og hav. Det er fantastisk, se på han der da. Det er en rå prestasjon av Bodø/Glimt, det finnes ikke superlativer igjen til bodøværingene, hyllet Kjetil Rekdal etter at Vetlesen hadde banket inn 2-1.

Mads Sande ville stikke kjepper i gullhjulene til Bodø/Glimt, og kriget inn utligningsmålet for vertene.

Det gjør at det kun skiller fire poeng mellom Bodø/Glimt og Molde i kampen om gullet.