*Nettavisen* Sport.

Hynne i god-lynne

Foto: (SCANPIX)

RIJEKA (TV 2 Nettavisen): Etter to veldig svake kamper, var det mange som lurte på hvorfor Berit Hynne var i VM-troppen. Mot Slovenia viste hun hvorfor.

11.12.03 23:29

NORGE – SLOVENIA 29-28: Mot Tyskland og Ungarn så Berit Hynne ut som en fisk på land. Hun fikk ingen verdens ting til og så ut til å ønske hun var et helt annet sted enn i VM i håndball.

I sitt første angrep mot Slovenia så det ut som om denne kampen ikke skulle bli noe annerledes. Hun stusset ballen i sine egne bein i en kontring og løp fortvilet hjem igjen i forsvar.

Men dette skulle vise seg å være dagen for det store gjennombruddet for Levanger-jenten.

- Du blir utrolig forbannet etter en kamp som i går og det var mange som hjalp meg med å glemme tankene jeg ikke kan gjøre noe med, forklarer hun.

Ni mål

Etter hvert fikk hun alt til å stemme. Ni mål ble det før sluttsignalet lød og det avgjørende målet var signert nettopp Berit Hynne.

- Jeg følte at jeg måtte skyte. Jeg tror dommerne hadde markert for passivt, så jeg følte jeg måtte skyte. Heldigvis funket det, gliser hun.

Og hun innrømmer at hun er lettet etter kanonkampen.

- Etter en sånn kamp som i går, så vil du vise at du kan. Du vil vise alle hvorfor du er med her, sier hun.

Også assistenttrener Thorir Hergeirsson er imponert over kantspilleren.

- Hun har gjort en kjempejobb med å komme tilbake etter de foregående kampene og den største jobben har hun gjort selv. Det er selvfølgelig forskjell på målvaktene hun møter. Slovenias målvakter er ikke av samme kvalitet som Katalin Palinger, men samtidig skal en score på sjansene så det skal ikke forringe prestasjonen noe, forklarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag