RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyrekantenes mesterskap

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/HRVOJE POLAN
Sist oppdatert:
EM ble høyrekantenes store mesterskap. De to mestscorende spilte ytterst til høyre på sitt lag. Likevel kom ingen av dem med på All Star Team på denne plassen.

De siste årene har Kroatias Mirza Dzomba vært i en særklasse på høyrekanten i internasjonale mesterskap, og vært et soleklart valg på All Star Team.

Den kommende Ciudad Real-spilleren var fremtredende også i EM. Han ble mesterskapets toppscorer med 46 mål på åtte kamper.

Men denne gangen var han ikke i særklasse på denne spilleplassen. På plassen bak ham på toppscorerlisten fulgte nemlig en annen høyrekant.

Tysklands Florian Kehrmann hadde et stort mesterskap og scoret 45 mål på vei mot sin første gullmedalje i et stort mesterskap.

Selv om disse to var mesterskapets ivrigste måljegere, var det ingen av dem som kom med på All Star Team.

Den plassen gikk til slovenske Vid Kavticnik. Han scoret 40 mål og var god gjennom hele EM, men avgjørelsen var nok like mye politisk som på bakgrunn av spill.

Når en i tillegg tar med at Søren Stryger og Christian Hjermind var strålende for Danmark og Gregory Anquetil gjorde det bra for Frankrike, kan EM trygt kalles høyrekantenes mesterskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere