Hysén junior kan havne i Norge

Foto: Roger Lundsten / SCANPIX

Husker du Liverpools legendariske svenske stopper Glenn Hysén? Nå er den tidligere landslagsspillerens sønn Tobias høyaktuell for en norsk toppklubb.

27.11.03 20:13

21 år gamle Tobias Hysén er fast inventar på Sveriges U21-landslag, og har herjet med motstanderne i Superettan. Han skjøt også U21-landslaget til EMs-sluttspillet sist uke med mål mot Spania.

Häcken-spilleren står øverst på ønskelisten til IFK Göteborg i Allsvenskan, men ifølge Expressen får nå IFK konkurranse fra en norsk toppklubb om å sikre seg supertalentets underskrift.

- Vi opplever nordmennenes interesse som veldig seriøst. De har kommet med et bra utgangspunkt, iallfall sammenliknet med IFK, sier Åke Nilsson i Häcken til Expressen.

Ukjent norsk klubb
Stortalentets far, Glenn Hysén, regnes som en av tidenes beste forsvarspillere i Sverige. Han hadde flere suksessrike år i Liverpool, og var også innom Serie A og Fiorentina.

Det er ikke klart hvilken norsk toppklubb som har henvendt seg til Häcken med tanke på en overgang for Hysèn. Men ifølge Fotbolldirekt er klubben det dreier om Stabæk.

- Vi har sett Tobias Hysén, men vi har ikke lagt inn bud på ham. Men han er U21-landslagsspiller, og en spennende spiller, sier Stabæk-formann Erik Loe til TV 2 Nettavisen.

- Men så langt er det ikke en konkret spiller vi ønsker å knytte til oss, sier han.

- Er han aktuell i fremtiden for Stabæk?

- Det kan jeg ikke si, men om han passer inn er miljøbetydende og så videre, svarer Erik Loe.

Utelukker ikke Tippeligaen
Hovedpersonen selv utelukker ikke Tippeliga-spill.

- Jeg kan bare si at jeg føler meg smigret av interessen. Både IFK og nordmennenes. Norske Tippeligaen og Allsvenskan er vel like gode. De holder iallfall høyere klasse enn Superettan, sier Tobias Hysén til Expressen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.