RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I 1996 vant denne mannen OL-gull

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
16 år og et nakkebrudd senere vil han prøve seg igjen.

Kurt Angle er for enkelte mest kjent som kollega av Hulk Hogan i amerikansk fribryting, mens andre kanskje kjenner han igjen fra filmen «Warrior» hvor han spilte MMA-bryteren Koba.

Men for idrettsinteresserte gjorde Angle seg først kjent da han i 1996 tok OL-gull i amatørbryting på hjemmebane i Atlanta som 26-åring.

Se Kurt Angle ta OL-gull i klippet under:

Kun to år etter gullet i Atlanta fikk han sitt store gjennombrudd i den amerikanske pro-wrestling industrien da han debuterte i forbundet World Wrestling Entertainment.

Angle opplevde raskt enorm suksess og ble fort et av de store navnene innenfor industrien.

I hele tolv år har han holdt på som fribryter og han har vært innehaver av de gjeveste tittelbeltene hele 18 ganger i løpet av karrieren.

Men nå vil Angle tilbake til røttene sine og forsøke seg i OL på nytt.

- Jeg har vært fribryter i 12 år og jeg har trent for OL i syv måneder nå. Det går utrolig bra, fortalte Angle til NY Post tidligere i år.

Sikker på OL-plass
Bryteren er sikker på at han vil klare å komme på Team USA som skal til London den kommende sommeren.

- Jeg kommer til å komme med på laget, eller i hvert fall være reserve, sier Angle.

Angle er i dag 43 år gammel og han føler at sommerens OL i London blir hans siste mulighet til å kunne hevde seg som amatørbryter i et stort mesterskap.

Ville prøve seg i UFC
Amerikaneren skal tidligere ha vært nære med forsøke seg i MMA, slik Brock Lesnar også gjorde etter først å ha slått gjennom som fribryter.

(Brock Lesnar var også et av de heteste navnene innenfor fribryting før han gav seg og satset på amerikansk fotball. Lesnars opphold på fotballbanen ble imidlertidig kort, og i stedet gikk ferden videre til MMA-ringen hvor han blant annet ble tungvektsmester i UFC.)

Angle skal ha fortalt at han ble tilbudt en pay-per-view kamp mot Kimbo Slice, men Dana White i UFC har en litt annen versjon.

- Jeg tilbydde ham å være med på «The Ultimate Fighter» i samme sesong som da Kimbo Slice var her, har White fortalt bloodyelbow.com.

- Vi fikk til en avtale, men han bestod ikke den medisinske testen, sa White.

Det har blitt spekulert i om at Angle ikke bestod dopingprøvene og at det var bakgrunnen for den mislykkede medisinske testen.

Arrestert for fyllekjøring
Den tidligere olympiske mesteren har etter hvert pådratt seg et dårlig rykte etter å ha blant annet blitt arrestert for fyllekjøring to ganger i 2011.

Nå håper Angle at en god innsats i London-OL kan redde ryktet hans.

- Jeg skal satse alt jeg har på dette. Min store kjærlighet er amatørbryting, forteller Angle.

- Jeg ville aldri dratt til OL for så å teste positivt på en dopingprøve. Jeg kommer til å stille opp og bevise at det ikke er noen ulovlig stoffer i kroppen min, sier Angle.

Det er riktignok alderen og bryterens skadehistorikk som setter ekspertene i tvil før OL. Angle har slitt med flere alvorlige skader gjennom karrieren, og i 2004 brakk han nakken.

Amerikaneren mener likevel at hans skadehistorikk ikke vil være noen hindring.

- Jeg vil dra til London å representere mitt land, sier Angle.

Hollywood potensial?
Først må i midlertidig Angle gjennom en kvalifisering på hjemmebane før han eventuelt kommer med til OL.

En ting er i hvert fall sikkert, skulle amerikaneren klare å kvalifisere seg til mesterskapet ville historien vært som skapt for Hollywood.

Se Kurt Angle «slåss» mot Hulk Hogan under:

Se Kurt Angle snakke om rollen sin som Coba i filmen Warrior:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere