*Nettavisen* Sport.

I år vil nordmenn løpe maraton

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Oslo Maraton opplever påmeldingsrush.

24.07.10 17:39

For første gang er mer enn 11.000 løpere påmeldt når det gjenstår to måneder til stormønstringen, som finner sted søndag 26. september.

Det er over det dobbelte av antallet på samme tid i fjor og dessuten mer enn det som til slutt ble fjorårets samlede deltakerantall.

Tak på 14.000
- Startnumrene går fort unna for tiden. Vi mottar nå flere enn 100 påmeldinger om dagen, opplyser arrangørklubben SK Vidar på løpets hjemmeside.

Derfor har Oslo-klubben nå bestemt seg for å sette et tak på deltakerantallet på 14.000.

- Så det haster med å melde seg på for de som ennå ikke har gjort det, lyder oppfordringen fra Vidar, som i øyeblikket har 500 plasser igjen på maratondistansen, 1300 på halvmaraton og 1100 på 10-kilometeren. I det tre kilometer lange oppvarmingsløpet lørdagen i forveien er det imidlertid ingen deltakerbegrensning.

Fenger internasjonalt
Oslo Marathon opplever med andre ord en eventyrlig oppblomstring etter nærmest å ha ligget nede med brukket rygg for ikke mange årene siden. Nå merker arrangørene også stadig større internasjonal interesse.

I øyeblikket er 68 ulike nasjoner representert på startlistene. De fleste kommer fra Tyskland, fulgt av Polen og Nederland, men også land som USA, Argentina og Japan vil ha løpere i hovedstadsgatene denne høst-søndagen.

Arrangørene kan dessuten glede seg over at andelen av kvinnelige løpere stadig øker, og ligger nå på rundt halvparten. Mer enn halvparten av årets påmeldte deltar før første gang. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.