Gå til sidens hovedinnhold

- I Bergen tar vi gull på forhånd

Ordfører Herman Friele ser frem til å svi av én million når Brann har vunnet serien.

(iBergen.no) Søndag ble det kjent at byrådet i Bergen har bevilget én million kroner som skal brukes for å feire årets seriegull.

Mens trener Mons Ivar Mjelde viser både tenner og klør, smiler Friele som en sol og gleder seg til å feire gull med bergenserne.

Skikkelig fest
- Nå er pengene bevilget, én million kroner - dersom Brann vinner. Vi håper det går veien, alle mann, så skal vi få i stand en skikkelig fest for alle Brann-fans. Her i Bergen tar vi gull på forhånd, så det er vel bare snakk om når vi skal feire, sier en svært humørfylt Friele til iBergen.no.

Selv om Brann ikke leverte bedre enn til sølvforestilling mot Sandefjord søndag ble det likevel tre viktige poeng. Friele, som er sterk i troen på Brann-gull, skal lede festkomiteen.

- Jeg er alltid klar for en fest og det var en ære for meg å få det oppdraget. Jeg visste ikke noe dette selv, så jeg ble tatt litt på sengen da det ble kjent at pengene skulle brukes på gullfest, sier Friele og understreker:

- Brann betaler sølvfest
- Hvis det blir sølv må Brann betale oss for en fest. Pengene blir kun brukt dersom det blir gull. Det er ennå lenge til, men nå har vi et par poengs ledelse, får vi et par til så kan vi kanskje begynne å feire i slutten av oktober, sier Friele muntert.

Mens Friele er fra seg av glede og begeistring svinger lærerutdannede Mjelde linjalen mot hånden angående gullfesten.

- Bergen kommune må roe seg kraftig ned. Vi skal spille mange kamper før vi en gang kan tenke på sånne ting, uttaler han.

Hvordan en eventuell markering blir, har Friele ikke rukket å tenke særlig på. Til påminnelse går det jo an å nevne at når Brann unngikk nedrykk i 2002 ble det sendt opp fyrverkeri av dimensjoner bak Stadion.

Her kan du se hvordan Brann ligger an syv serierunder før slutt.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Kun til midnatt: Disse butikkene har enorme tilbud på Cyber Monday