KARMØY, ROGALAND (Nettavisen): Lørdag ettermiddag spiller John Arne Riise og Avaldsnes avgjørende nedrykkskvalifisering mot Øvrevoll Hosle. Første kampen i Oslo endte 1–1.

Riise og Avaldsnes-jentene er storfavoritter.

Nedrykksdramaet kan du se direkte på Nettavisen ved å gå inn her. Kampstart er klokken 13.00.

Vil ha alvorsprat ved nedrykk

Den tidligere Premier League-stjernen og landslagshelten Riise kan rykke ned for andre gang på to år. De to foregående var han trener for Flint som var i 3. divisjon, men under Riises ledelse endte klubben med nedrykk.

I desember i fjor takket han ja til Toppserie-laget Avaldsnes. Tidligere i høst var de sekunder unna å rykke ned, men sikret kvalifiseringsplass etter en sen overtidsscoring og Riise ble rørt til tårer. Det var også fullt kaos på banen etter kampslutt.

Den tidligere Premier League-spilleren var har fått forsikringer fra klubben om at han er fredet selv om det skulle bli nedrykk.

– Jeg har en toårskontrakt, men klubben er fornøyd og jeg er fornøyd med å være her. Det viktigste for meg er at klubben har samme mål som meg og at vi satser på å rykke rett opp igjen dersom det verste skulle skje, sier Riise til Nettavisen.

– I mine øyne er det ingen tvil, vi blir i Toppserien. Men skulle vi rykke ned må jeg prate med klubben og spørsmålene må stilles: Hva skjer med satsingen? Hvor hardt går vi ut? Hva er målet til klubben?

Premier League-ambisjonene

– Er det slik å forstå at du ikke utelukker at du forsvinner ved et nedrykk?

– Jeg har sagt at jeg kommer til å bli. Mange av jentene har forlenget kontraktene sine på grunn av at jeg skal være her. Jeg har ikke lyst å bare hoppe ut av prosjektet. Men klubben må også vise meg at de har lyst å satse. Jeg har lyst å utvikle meg som trener, utvikle et lag og ta steg i Toppserien.

SE VIDEO: Spillere hopper på Riise i vill feiring etter nedrykksdrama

Riise har tidligere delt sine ambisjoner om å bli Premier League-trener. I 2020 hadde den tidligere Liverpool- og Fulham-stjernen en femårsplan. Den er senere blitt forlenget til en sjuårsplan. Selv mener han at gode resultater og godt nettverk er nøkkelen til Premier League. Selv om trenerkarrieren ikke har fått en fantastisk start står ambisjonene støtt.

– Store drømmer må man ha. Jeg setter meg selv høye mål og har lyst å jobbe mot det. Langt fremme i tid er Premier League det store, store målet. Det er langt fram dit, men jeg håper å kunne jobbe meg tilbake på herresiden igjen, trene en klubb i Obos og deretter Eliteserien. Så skal jeg ta steg for steg, sier Risse offensivt.

– Jeg er enig i at resultatene ikke har vært gode. Men det må også ses i lys av hvilke utgangspunkt man har når sesongen starter. Jeg har lært enormt mye i Flint og ikke minst i Avaldsnes i år. Det er lærerikt å motivere unge spillere når de har gått på tap, jeg lærer mye som person og trener. Det er mye å ta med videre.

Mye press på tenåringer

På Avaldsnes er det mange ungjenter. Riise har brukt en del tid på å ufarliggjøre viktigheten av den helt avgjørende nedrykkskampen som spilles lørdag.

– Vi må avdramatisere viktigheten. Mange på laget er 16, 17 og 18 år gamle. Det er mye press så tidlig, men de lærer fort. For lokalfotballen er det viktig å ha et lag i Toppserien.

– Hva er konsekvensene av et nedrykk?

– Først og fremst blir det økonomiske rammet. Men vi har lokale spillere som ønsker å være med videre enten vi rykker ned eller ikke. For min del har jeg startet et prosjekt. Skulle det gå gale er det bare å fortsette på neste sesong og komme rett opp igjen.