«I dag mistet jeg en del av hjertet mitt»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sykkelsporten sørger over tapet av Aldo Sassi.

13.12.10 11:57

- Hvis mine gutter doper seg, vil det være en enda større smell enn svulsten i hodet mitt.

Ordene kommer fra sykkeltrener Aldo Sassis munn. I natt døde italieneren, 51 år gammel.

Sassi har arbeidet tett med superstjerner som Ivan Basso og Cadel Evans. Nylig åpnet han også et samarbeid for å styre Riccardo Riccò på rett kjøl igjen etter dopingskandalen i Saunier Duval.

Farvel, Aldo
Som lege, trener og generalmanager i Mapei-laget tenker nok noen sykkelentusiaster sitt, men blant rytterne har han alltid blitt – og blir fortsatt – omtalt som en av sportens gentlemen.

- Farvel, Aldo. Ditt vennskap og din kjærlighet vil alltid forbli i hjertet mitt, skrev Ivan Basso på twitterkontoen sin.

- Hvil i fred, Aldo. Takk for alt du ga og lærte meg, skrev Michael Rogers.

- I dag mistet jeg en del av hjertet mitt, twitret Mapei-president Giorgio Squinzi.

Lance Armstrong er også en av mange syklister med gode minner fra tiden med Aldo Sassi. Amerikaneren hedret Sassi under årets Tour de Suisse, ved å merke sykkelen med «Ride For Aldo Sassi».

- Team RadioShack kjører for hverdagsheltene som kjemper mot kreften. Lance Armstrong kjører for Aldo Sassi på den 8.-etappen: En italiensk sykkeltrener som for tiden lever med kreft i hjernen, skrev RadioShack-laget på sin egen hjemmeside.

- Trist å høre om Aldo Sassis bortgang. Må han hvile i fred, skrev Armstrong på twitterprofilen sin mandag.

Kampen fortsetter
En del av rytterne Sassi har jobbet med gjennom årenes løp, har på et eller annet punkt vært involvert i doping. Ved hans treningssenter i Castellanza har blant annet Ivan Basso fått karrieren på fote igjen, og lag som Katjusja og Lampre (fra og med neste år) skulle bruke senteret aktivt til fysisk testing.

Sassi gikk også i strupen på Ettore Torri, den italienske antidopingsjefen, etter hans uttalelser om at ”alle toppsyklister er dopet”.

- Torri fastholder at ingen er rene, men jeg kan fortelle dere at det ikke stemmer. Det er en grunn til at jeg fortsatt jobber innenfor sykkelsporten. Man kan sykle og vinne Giro d’Italia – uten doping, fortalte Sassi.

Nå fortsetter kampen mot juksemakerne uten Sassi:

- Takk for alle som husker Aldo Sassis storhet, skrev en annen av hans elever på twitter:

Tidligere verdensmester og «Mr. Clean», Cadel Evans.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag