*Nettavisen* Sport.

I dag slår Godset tilbake

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Det er på høy tid med en seier for drammenserne. Den kommer mot Haugesund.

26.06.11 12:09

Sportspills meny søndag
Oddstips 2: Kriselaget taper igjen
Tippetips: RBK stopper Vikings seiersrekke
Få oversikt: Disse er skadet i Tippeligaen
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Det gikk strålende på Langoddsen lørdag, og begge Sportspills tips gikk inn. I dag har vi satt opp to nye oddstips. Det andre finner du her:Kriselaget taper igjen

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
40. Tromsø - Stabæk
Stabæk har tatt 13 av 16 poeng og scoret 16 av 21 mål på bortebane denne sesongen. Møter et Tromsø-lag som etter to tap på få dager har bevist at de likevel ikke er uslåelige. Tromsø drar normalt fordel av Alfheim-kunstgresset, men Stabæk spiller selv hjemmekampene på kunstig underlag. Bæringene hadde (i motsetning til Tromsø) spillefri onsdag og mønstrer en tropp uten skadeproblemer. 4,10 i odds på borteseier kan være verdt noen slanter.

Dagens avslag
53. HamKam - Hødd
Kamma har imponert stort med seks strake trepongere, men én dag må seiersrekken ta slutt. (Poeng)tapet kan fort komme mot serieleder Hødd i kveld (har bare tapt én kamp denne sesongen), og 1,55 i odds på hjemmeseier er på ingen måte fristende.

Denne LIVE-tjenesten blir fort en favoritt

Dagens spill
36. Strømsgodset – Haugesund
Strømsgodset har tapt de tre siste i cup og serie, men vi tror de slår kraftig tilbake i dagens hjemmekamp mot Haugesund.

Det er flere grunner til at vi stoler på Godset:

*De kunne fort tatt poeng mot Molde i siste hjemmekamp og hadde ikke marginene på sin side i cuptapet for Start; på de tre siste kampene (tapene) skapte Godset hele 13 klare målsjanser. Det er altså ikke snakk om en formsvikt.

*Godset er meget gode på Marienlyst og står med 5-1-1 så langt. Haugesund er tilsvarende dårlige på fremmed gress og har 1-0-4 og målforskjell 2-11 borte. Begge disse tendensene viser seg å stemme år etter år.

*Haugesund har hatt usedvanlig mange skader denne sesongen, og fortsatt er en rekke spillere på skadelista. Etter ekstraomgangene mot Viking onsdag, uttalte trener Jostein Grindhaug at flere av spillerne var helt tomme for energi mot slutten av kampen. Godset har en bredere stall og færre skader, og er derfor bedre rustet i perioder med tett kampprogram, slik vi er inne i nå.

*Haugesund har variert voldsomt i prestasjonene denne sesongen og har et bunnivå som er langt lavere enn det mer stabile Godset har.

*Godset, som har falt ned til fjerdeplass etter de to serietapene, er nødt til å vinne i kveld for å henge med i gullkampen. Haugesund er nok relativt godt fornøyd med 6. plass, og det er ikke denne typen kamper de ”skal vinne” for oppnå en god plassering når serien er ferdigspilt.

*Lagene møtte hverandre tre ganger forrige sesong. Godset vant begge hjemmekampene, mens det ble 2-2 i Haugesund.

Skadesituasjonen er som følger:
André Hanssen, Krister Aunan (karantene), Omar Elabdellaoui og Jo Inge Berget er ute hos hjemmelaget.
Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Alexander Aas, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Øyvind Storflor, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Gustav M. Wikheim, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh, Razak Nuhu.

Haugesund må nok en gang klare seg uten Are Tronseth, Juska Savolainen, Jarle Steinsland, Eirik Mæland og Joakim Våge Nilsen. Alexander Søderlund og Jacob Sørensen skadet seg i cupkampen mot Viking, og denne duoen samt meget viktige Nikola Djurdjic regnes som usikre. I tillegg soner midtbanesliteren Umar Bangura karantene for rødt kort.

1,7 i odds er helt spillbart i våre øyne, men vi kombinerer kampen med en liten luring fra Adeccoligaen for å få litt bedre betalt.

46. Asker - Randaberg - (pause)
Det flommer ikke over av objekter vi har lyst til å spille i dag, men etter en finlesing av programmet kom vi over objektet Asker - Randaberg til pause. Randaberg har prestert å ligge under etter halvspilt tid i samtlige tolv kamper denne sesongen. Selv i årets eneste seier - 3-2 over Nybergsund - var man bak 1-2 ved pause.

Og Asker på bortebane er ikke det beste stedet å snu den utrolige statistikken.

Etter 2-1-seieren over Kongsvinger i midtuken, klatret Asker opp på femteplass, bare ett poeng bak serieleder Hødd. Randaberg ligger sist med fem fattige poeng. På fremmed gress er det blitt skrekkelige 0-0-6 og 4-26 i målforskjell. Alle de tre siste kampene har endt med tap, og det slippes inn 3-4 mål i hvert oppgjør om dagen.

Situasjonen blir ikke bedre av at Randaberg må klare seg uten toppscorer Torger Motland (fire mål) og Jan Fabiano Kristiansen (fast i forsvaret) grunnet karantener.

Det skal være såpass stor klasseforskjell på lagene at vi tror Randaberg går på sitt 13. strake "tap" ved pause.

36. Strømsgodset - Haugesund 1,70 3,25 3,95
46. Asker - Randaberg - (pause) 1,47 2,70 8,00
Total odds 2,50
Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.