I dag starter moroa

Foto: Adam Davy (PA Photos)

Premier League ruller for fullt igjen og det er en svært innholdsrik meny på Langoddsen lørdag

14.08.10 09:44

To norske kvartfinaler i cupen, åtte kamper fra Premier League, full runde i Championship og League One, norsk 2. divisjonsfotball og nederland, fransk og belgisk fotball til kvelds og supercupfinale mellom Sevilla og Barcelona i Spania til dessert. Jovisst, det er en feiende flott lørdag for oss som er glad i fotball. Det er dessverre litt lenger mellom de gode spilleobjektene, all den tid det er så tidlig på sesongen rundt omkring i Europa og også i de norske kampene er det også langt mellom godbitene.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippekupongen: Chelsea innfrir direkte
Toppscorer Premier League: Rooney eller Drogba?
Premier League: Vi tror på Manchester City som ligamester
V75 Drammen: Tar sin åttende strake?

Nesten 100 tippeobjekter
På en lørdagsmeny med rundt nitti forskjellige tippeobjekter, lanserer vi Doncaster hjemme mot Bristol City som dagens beste spill. Hjemmelaget åpnet med en solid og velfortjent 2-0 seier borte mot Preston i sesongpremieren sist helg. Doncaster gjorde en flott sesong i fjor og er trolig enda bedre denne sesongen og får masse skryt for sin fintspillende fotball. Target man Billy Sharp er usikker foran lørdagens match, men det er ventet at han vil spille. Ellers er det flere usikre spillere, og i tillegg spillere på vei inn på lån, så noe usikkerhet rundt lagoppstillingen er det, men den blir ikke vesentlig endret fra sist helg. Veterankeeperen Neil Sullivan gjør for øvrig sin 500 ligakamp lørdag, og er still going strong, nå som Doncaster-keeper.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

Hos Bristol City hersker det full sportslig krise allerede. Sesongpremieren endte med et stygt 0-3 tap hjemme for nyopprykkede Millwall og i midtuken ble det exit fra ligacupen mot League 2-klubben Southend etter ekstraomganger. Det medførte at manager Steve Coppell sa takk for seg etter kun to spilte kamper. Fungerende manager Keith Millen har i tillegg store skadeproblemer i troppen, ikke minst merkes det at fjorårets suverene toppscorer Nicky Maynard (21 mål ifjor) og spisskollega Sam Vokes er ute med skader. I tillegg er det fem-seks andre spillere som er uaktuelle. Et godtgående Doncaster må ha en flott sjanse til tre poeng mot uro- og skadeplagede Bristol City og 1,90 på hjemmeseier er tett oppunder det markedet ellers tilbyr.

Krise i Cardiff
Vi kombinerer Doncaster med en annen kamp fra Championship, og det er hjemmeseier til Derby mot økonomisk kriserammede Cardiff. Derby åpnet med en knallsterk og velfortjent borteseier mot Leeds, og Rob Hulse var skikkelig på hugget på topp. Derby kan være en outsider til opprykk denne sesongen, og hjemme er de normalt stødige. Vant tilsvarende oppgjør 2-0 i fjor. Cardiff misset et forventet opprykk i Playoff-finalen i vår mot Blackpool, og har samtidig store økonomiske problemer. Har således ikke kunnet kjøpe spillere denne sommeren, men fikk i det minste anledning til å hente spillere på lån til slutt. Den gamle Brann-helten Seyi Olofinjana er hentet på lån fra Hull og i tillegg er Koumas hentet på lån. Svak åpning på sesongen av Cardiff, klarte kun 1-1 hjemme mot Sheffied United i premieren (spilte med en mann mer i en omgang). I onsdagens ligacupkamp mot middelmådige Barnet måtte Cardiff ha ekstraomganger for å gå videre. Vi tror Derby bygger videre på den flotte bortegevinsten mot Leeds og tar tre nye poeng på lørdag til fine 2,30 i odds.

Vi spiller da 100 kroner på denne dobbelen, totalodds 4,37
Kamp 70 Doncaster - Bristol City 1,90 3,00 3,15
Kamp 71 Derby - Cardiff 2,30 2,80 2,60
Klikk her for å spille denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyopprykkerne vinner igjen
Også Millwall kan være et drag hjemme mot Hull. Fantastisk åpning av nyopprykkede Millwall med 3-0 seier borte mot Bristol City, mens et betydelig svekket Hull tok en litt heldig 2-0 seier hjemme mot Swansea. Borte er Hull vesentlig svakere, og et Millwall i fortsatt nyopprykket rus, bør kunne bygge videre på åpningstriumfen og kan muligens prøves til 2,30 i hjemmeodds.

Det er ikke så overraskende, lett å finne spillbare objekter i Premier League i åpningsrunden. Vi var lenge inne på å lansere Sunderland, men alle den tid det er knyttet usikkerhet til om Darren Bent blir spilleklar, står vi over denne matchen mot seige Birmingham.

Nyhet: Nå kan du tippe på Android-telefoner

Åpningskampen mellom Tottenham og Manchester City synes også åpen. Tottenham har hatt et svært godt tak på hjemmebane mot nettopp City de siste sesongene, men samtidig er Sportspills ligafavoritt Manchester City markant styrket foran denne sesongen. Det tar muligens litt tid før Mancini finner en slags førsteellever, så det vil ikke overraske om Tottenham klarer å vinne denne kampen, men spillbar synes vi ikke den er.

Villa taper?
Da er vi mer lystne på å gå etter skrellen i kampen mellom Aston Villa og West Ham. Martin O' Neills overraskende avgang i forrige uke, har trolig skapt uro og usikkerhet på Villa Park, og med James Milner (og muligens flere på vei ut) vil nok dette bli en mellomsesong for Villa. West Ham rotet i bunnstriden i store deler av forrige sesong, med et mannskap som var ventet rundt plass 10. Nå er flere solide forsterkninger hentet inn, samtidig som rutinerte Grant har fått tid på seg til å bygge et lag. Vi synes helt klart det kan være interessant å prøve noen kroner på West Ham til morsomme 3,75 i odds. Vi spiller således 50 kroner singel på West Ham
Kamp 56 Aston Villa - West Ham 1,75 3,20 3,75
Klikk her for å spille denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Wigan - Blackpool, Bolton Fulham og Blackburn mot Everton får spille i fred denne lørdagen. Mens Chelsea naturligvis tar seg av West Bromwich i kveldskampen, men oddsen på Chelsea er laber.

De to norske kvartfinalene som spilles lørdag frister heller ikke nevneverdig. Vi tror vel egentlig at Strømsgodset skal ta seg av Ranheim i Trondheim, men Per Joar Hansen har gjort en strålende jobb med farmerlaget til Rosenborg og hjemme er de knallsterke. Bortsett fra et overraskende tap mot Løv-Ham er seks av sju hjemmekamper vunnet, og vi vet alle at Strømsgodset på bortebane ikke er en sikker vinner, selv om de tok en sjelden og sterk seier på Telenor Arena sist helg mot Stabæk.

Start lurer Rosenborg
Med begredelige 1,30 i hjemmeodds på Rosenborg i sin hjemmekamp mot Start, har Norsk Tipping effektivt drept all spillentusiasme rundt den kvartfinalen. Start ble det første laget til å slå Rosenborg i fjor (2-3) og hadde også Rosenborg i kne i seriekampen tidligere i år på Lerkendal (endte 3-3). Med tanke på at årets viktigste kamp for Rosenborg spilles onsdag hjemme mot FC København, er det slett ikke utenkelig at Start kan ryste Rosenborg på ny. Dessverre er det usikkerhet rundt Clarence Goodson, det svekker i såfall Start. Spenstige 6,60 på at Start vinner på Lerkendal er muligens verd noen småkroner, all den tid hjemmeoddsen er så lav. Eventuelt kan borteseier til Start med handicap 0-1 forsøkes, til 2,70 i odds. Det betinger altså at Rosenborg ikke vinner etter ordinær tid.

I et mylder av spillmuligheter dropper vi idag omtale fra norske 2. divisjonskampene, mest i mangel av gode spillobjekter derfra denne lørdagen.

Fra de internasjonale ligaene noterer vi ellers:
- fin sjanse for Lorient hjemme mot Nice i kamp 93 (1,80 på H)
- et mulig langskudd på nyopprykkede Arles mot svært skuffende Lens i kamp 111 (2,60 på H)
- at Heracles møter et klart svekket VVV Venlo borte i kamp 99 (2,30 på B)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.