MANGLERUD/STAR - VÅLERENGA 1-7:

Flere norske klubber har de siste sesongene hatt stor suksess med å hente spillere fra USA og Canada til norsk ishockey. Blant dem er Vålerenga.

Før denne sesongen sikret oslolaget seg tre nye utlendinger. Brødrene Logan og Shay Stephenson, samt Justin Donati signerte alle for klubben.

Flittig poengplukker
24 år gamle Donati hadde svært god statistikk å vise til fra hjemlandet. I den semiprofesjonelle ligaen ECHL gjorde han 104 målpoeng på 64 kamper i 2009/2010.

Også forrige sesong var han en flittig poengplukker og fikk med seg 94 poeng på 63 kamper i ligaen.

24-åringen fra Oakville i Canada har også vært innom AHL, farmerligaen til NHL, der han totalt fikk fire kamper for klubbene Portland Pirates og Binghamton Senators.

Denne sesongen ser det imidlertid ut til at det er Vålerenga som skal få nyte godt av centerens kvaliteter. Mot Manglerud/Star tirsdag viste han seg for alvor fram.

I en kamp der osloklubben vant med solide 7-1, scoret Donati tre av målene. De to første kom tidlig i første periode, mens det tredje kom 30 sekunder ut i den tredje.

På begge de to første scoringene noterte Shay Stephenson seg for assist. Samme mann var også sentral da Patrick Coulombe satte inn 5-0 i andre periode.

Etter fire serierunder har Donati allerede fått med seg 7 poeng - tre mål og fire assist. Stephenson på sin side står bokført med fem assists så langt i sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Var skikkelig bra
Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen var selvfølgelig svært fornøyd med prestasjonen til både Donati og de andre gutta på laget, etter storseieren i Manglerud Ishall.

- Han var veldig bra i dag. Hele den rekka med de canadiske gutta var gode i dag og de fungerte bra sammen, sier Shampo til Nettavisen.

- Det har vært en liten omstilling for Donati å komme til norsk hockey. Men i dag var han skikkelig bra, så nå får vi bare håpe det fortsetter, sier den tidligere NHL-proffen.

Tirsdagens kamp var første gang Vålerengas tre nye canadiere spilte i samme rekke. Totalt sto de altså bak fire av osloklubbens syv fulltreffere.

Slik sett kan man si at det ser ut til at den tradisjonsrike klubben har truffet svært godt med signeringene. Gunstig økonomisk er det også med utlendingene.

- Det kan nesten ikke sammenlignes med norske spillere. De utenlandske er mye billigere i drift, sier Shampo.

- Det hadde vært en fordel å ha hatt mange norske spillere i stallen og vi ønsker at vi hadde bedre økonomi. Men så er det også en kvote på maks syv utlendinger i ligaen, da.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Unggutt med solomål
Det var imidlertid ikke bare de canadiske nykommerne som fikk vist seg fram i tirsdagens match. 21 år gamle Daniel Sørvik sto for kampens prestasjon.

Unggutten gikk fra langt inne på egen banehalvdel, fintet seg gjennom et passivt Manglerud-forsvar og satte pucken i nettet. Dette var gjestens tredje mål i kampen.

- Ja, det var et fint mål. Han gikk over hele banen, før han satte den i mål. En skikkelig soloprestasjon, skryter Shampo.

Seieren over Manglerud/Star betyr at Vålerenga står med tre seiere på de fire første kampene og dermed henger greit med tidlig i sesongen. Shampo er også positiv.

- Vi er positive, etter å ha fått en brukbar start. Men vi må også slå de antatt beste og ikke bare de på nedre halvdel av tabellen, avslutter treneren.

HTML EMBED