I full gang med neste sesong

Foto: (FOTO: EPA/SCANPIX)

Allerede før OL har skiskytterveteranen Halvard Hanevold (36) begynt detaljplanleggingen av VM-sesongen 2007.

01.02.06 13:37

- Jeg liker å være i forkant. Derfor har jeg og Roger Grubben allerede hatt et møte om neste sesong. Jeg viderefører mye av opplegget fra i år, i og med at VM i 2007 også går i høyden, i Anterselva. Samtidig prøver jeg å legge inn noen nye elementer. Det er viktig med forandring, så man klarer å holde trykket oppe, sier Halvard Hanevold til TV 2 Nettavisen.

Veteranen kommer ikke til å unne seg en eneste dag ferie etter OL-sesongen.

- Akkurat som i fjor går jeg rett på neste sesong dagen etter siste NM-øvelse. Det er viktig å ikke slippe seg nedpå om våren. Selvfølgelig kan jeg unne meg fridager innimellom. Poenget er at mye og hard trening må være en fast del av hverdagen, sier Hanevold.

Guttetur med Berger
- Dessuten trenger det ikke å være noe motsetningsforhold mellom trening og ferie. I mai i fjor var jeg og Lars Berger på en skikkelig guttetur til Obertilliach i Østerrike. Samtidig som vi trente godt fikk vi masse tid til å ha det skikkelig moro.

I det hele tatt har det siste året bydd på mye moro for 36-åringen, som er i sitt livs form. Denne uka ligger han på OL-precamp i Les Saisie sammen med de andre norske skiskytterne. Lørdag går ferden videre til OL-anlegget i San Sicario.

Når lekene starter en uke senere, har Hanevold tilbrakt rundt 100 døgn i høyden denne sesongen. Det er selvfølgelig rekord. Og askerbøringen føler at han er i ferd med å få godt betalt.

Går for to gull
- Jeg føler at OL-oppkjøringen har vært så nært 100 prosent vellykket som det er mulig å komme. Det har fungert optimalt. Jeg har aldri vært bedre enn akkurat nå, medgir en tilfreds Hanevold.

Så trenger han da også å være i slag for å oppfylle OL-målsettingen:

- Jeg har sagt at jeg skal vinne et individuelt gull. I tillegg har laget som mål å vinne stafetten. Det er ganske ambisiøst, og sannsynligvis greier jeg ikke å innfri, sier Hanevold – som er olympisk mester både individuelt og i stafett fra før.

Det individuelle gullet kom på 20-kilometeren i Nagano for åtte år siden. Stafettgullet kom i Salt Lake City i 2002.

Vil gå alt
Denne gangen har ikke Hanevold blinket seg ut en spesiell distanse å vinne individuelt gull på.

- Før sesongen bestemte jeg meg for å bli like god på alle distanser. Det føler jeg at jeg har lyktes bra med.

Likevel føler han seg langt fra sikker på å få gå alle fem distansene i OL.

- Jeg håper selvfølgelig å få gå alt, men det er mange gode løpere som slåss om plassene. Her må man levere resultater hver gang for å få nye sjanser, poengterer Hanevold.

Eldstemann på det norske skiskytterlaget innrømmer at han for tiden gleder seg mer over tilværelsen som toppidrettsutøver enn noen gang.

- Jeg føler på en måte at jeg har fått en ny vår etter at jeg ble ferdig med studiene i 2002, medgir sivilingeniøren.

- Veldig sulten
- Etter at jeg avsluttet utdanningen, har jeg fått mer overskudd til å teste ut nye ting på egen hånd. Denne sesongen har jeg vært inne i litt ukjent landskap, og det har vært veldig motiverende. Jeg har funnet gleden ved idretten på en helt ny måte og er veldig sulten på dette her.

Derfor utelukker ikke Halvard Hanevold at han også er på startstreken under OL i Vancouver i 2010 – da i så fall som 40-åring.

- Det er fristende å se hvor langt jeg kan dra det rent fysisk.

Første svar får han i Torino.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.