Tour de Normandie er ikke et ritt som trekker de store verdensstjernene, men om du vinner det kan det godt hende du ender opp som en. Det franske rittet ble arrangert for første gang i 1939 og er vunnet av nordmenn tre ganger. Ole Sigurd Simensen (1995), Steffen Kjærgaard (1999) og Thor Hushovd (2001).

Thor Hushovd vant rittet 2001 og følgende år vant Jérôme Pineau (nå QuickStep) og Samuel Dumolin (nå Cofidis). Nederlenderne Joost Posthuma, Tom Leezer og Martijn Maaskant har også gått fra gode prestasjoner i Normandie til proffkontrakt.

De norske lagene Joker Merida og Plussbank Cervélo starter mandag rittet. procycling.no har tidligere i vinter skrevet om proffdrømmene til Jokers Vegard Stake Laengen og Christer Rake og Plussbanks Øystein Stake Laengen og Niklas Åkvik .

- Vi er klare
Gino van Oudenhove kunne etter Paris-Troyes fortelle at laget, på tross av at Rake og Wilmann gikk ned i velt, er i rute foran et av de største høydepunktene på rittkalenderen.

- Jeg føler at vi både mentalt og fysisk er klare for Normandie, fortalte van Oudenhove.

Joker Merida stiller med et veldig sterkt lag i Tour de Normandie. Vegard Breen, Frederik Wilmann, Stian Remme, Christer Rake, Vegard Stake Laengen og Svein Erik Vold er i Frankrike for å representere det norske laget. Wilmann og Rake gikk som nevnt i asfalten i Paris-Troyes, førstnevnte kan meldet at han ikke er helt tilbake enda.

- Fortsatt ikke 100% etter veltet på søndag. Håper det bedrer seg de første dagene, skriver Wilmann på twitter.

I fjor var Christer Rakes syvendeplass på den andre etappen lagets beste plassering i rittet.

Debutanter
Plussbank Cervélo kjører rittet for første gang.

Bjørn Tore Hoem, Sebastian Kvålsvoll, Øystein Stake Laengen, Torgeir Strandberg, Niklas Åkvik og Lorents Ola Aasvold stiller for laget fra sørlandet.

Rittet starter med en prolog mandag og avsluttes søndag. Det går altså paralellt med Catalonia Rundt .