*Nettavisen* Sport.

I kveld blir det Bonanza på Bjerke

Foto: hesteguiden.com

Treårige Jamie Bonanza var rå sist og setter konkurrentene til veggs på Bjerke i kveld. Sjekk våre V65-tips.

17.08.11 12:44

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Løpene i hovedstaden i kveld ser relativt oversiktlig ut, og det er vel Frode Hamre som bestemmer hvor stor utbetalingen skal bli i V65-spillet ved denne anledningen. Det er nemlig to svært tunge favoritter eksilbergenseren setter seg opp bak i form av 7 Poppy Hills (V65-2) og 2 Hitchcock (V65-3) denne gangen, men etter at vi har sett tegn som tyder på at formen på stallhestene til den dyktige treneren har vært litt på hell nå på slutten, stoler vi ikke fullt ut på noen av dem.

NB. Det er en fantastisk V75-omgang på Solvalla onsdag kveld, der blant annet Tinita Love og Sweet Case delta i EM for hopper. Du kan kjøpe andel her.

Ny flytperiode på gang?
Ja, det er slett ikke utenkelig etter at Sportspill har innledet denne uken på beste vis, og vi går nå en spennende tid i møte på spillefronten (høsten og vinteren er tiden hvor man finner de virkelig gode objektene!). Kurt Leirvåg fikk full klaff på tipsene til løpene på Leangen på mandag med 5375 kroner innspilt (V5 på samtlige spilleforslag), mens undertegnede satte V5 på de to største forslagene i både A og B-spillet på Forus på tirsdag med totalt 8394 kroner innspilt!

Noe utenom det vanlige!
Undertegnede har ikke blitt fryktelig imponert av årets 3-åringer på varmblodssiden så langt (tynn årgang), men når det gjelder 4 Jamie Bonanza i den femte avdelingen i kveld synes vi at vi har sett konturene av noe som etter hvert kan bli til noe stort. Det er nemlig svært sjelden vi ser hester avgjøre løpene sine til sin fordel på den måten 3-åringen gjorde i den siste starten ved triumfen på 18.0 full vei, og vi tror dagens konkurrenter skal stå veldig tidlig opp for å kunne følge Stand Strong-sønnen til slutt.

Etter å ha sittet utvendig uten rygg hele veien i den siste starten var det nemlig en fryktelig siste 700 (vi hadde rundt 14.5 på våre klokker) Antonsen-traveren leverte til en kontrollert seier, og slik favoritten løste fra spor syv bak startbilens vinger ved den anledningen kan vi ikke helt se for oss hvem som skal nekte vår soleklare banker for dagen teten i kveld. Fra spiss taper så ikke denne hesten dette løpet i en frisk utgave, og vi blir slett ikke sjokket dersom denne lovende krabaten er blant de tolv deltagerne som stiller på startstreken i Kriteriet senere i høst.

Vår rangering: A: 4 B: 9-3-1-5-6 C: 8-7-10-11-12-2

Annonse: Øivind Grøstad lanserte toprosenteren Hornnes Tiril sist onsdag på Bjerke. Nye pangobjekter i kveld

V65-1, 2140 meter voltestart
Et flott varmblodsløp med høy kvalitet på en rekke av deltagerne innleder denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er mange (fire hester hever seg dog litt over mengden). Vi har veldig sansen for 8 Nimbus Vang, og ved denne anledningen mener vi at 6-åringen går ned en liten klasse.

Viste ved sprinttriumfen på 13.6 på Forus 3. juli flotte takter, men ellers i sommer har det blitt mye galopper. Tilbake etter en mindre pause som gjelder i kveld med flotte treningsrapporter i ryggen, og når flytkusk Lars A. Kolle setter seg opp bak fjerdevalget i spillet, synes vi at Kolnes-traveren må krysses på alle bonger.

Piler til tet gjør 7 Most Wanted One, og med løp i kroppen etter litt pause viser trolig 4-årshoppa seg frem i en klart forbedret utgave (det må hun også være for å kunne lede rundt om). Ikke helt som best ved fjerdeplassen på 18.1 i den siste starten etter litt hvile, og når favoritten i løpet støter på bedre hester enn noen gang, synes vi at hun blir vel hardt betrodd med sine 62 %

Spennende i ny regi er 2 Titus Pullo, og med feilfri avgang fra et litt kinkig spor dukker ventelig den svært kapable 5-åringen opp i striden helt der fremme til slutt, for sin nye trener Per O. Midtfjeld.

Det er opp en liten klasse for 1 Wixi Laylock (sprettlett fra tet på enkle 17.6 i relativt billige omgivelser i den siste starten), og det må løse seg litt underveis fra et litt sjanseartet innerspor for at tredjevalget i spillet skal kunne legge på til sin andre strake triumf. Virker dog til å være i rivende utvikling, og da krysser vi tidlig.

Varierer fra det helt blendene til å nærmest være ”tråkket på” gjør 14 Super Wave, og da er det ikke lett å vurdere Holm-traveren fra gang til gang. Virker dog til å være klart best i front, og da er ikke forutsetningen de rette denne gangen (og da får han første en plass som C-hest på vårt store system).

Der krysser vi også av for 4 Fighting Superb (går stadig gode løp, men slowstarteren taper en del fra start fra et trangt fjerdespor i volten), 10 Veeren Dior (løftet seg flere hakk i regi Vidar Engebretsen, men dagens oppgave er den tøffeste så langt i karrieren), 11 Dorado (skyhøy kapasitet, og tung til slutt på sitt beste) og 15 Shaman Star M (skuffet litt fra tet ved fjerdeplassen på 15.1 i et V75-løp i den siste starten, og utgangsposisjonen ved denne anledningen er alt annet enn god).

Vår rangering: A: 8 B: 7-2-1 C: 14-4-10-15-11-9-13 D: 12-3-5-6

V65-2, 1640 meter voltestart
Et sprintløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og dersom dette løpet hadde gått med autostart (alltid litt usikkert hvordan disse amerikanerne takler dagens startmetode) hadde vi vel nesten ikke vurdert å gardere 7 Poppy Hills (dog trukket det beste sporet han kunne få). Vi synes at 3-åringen leverte en strålende innsats til fjerde på solide 15.5 full vei bak gode hester i debuten for Frode Hamre fra utvendig posisjon, og med feilfri avgang fra start er det trolig ikke snakk om saken i kveld.

Løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort godt, og mot relativt svake konkurrenter ligner det en klink vinner i et regelrett løp. Vi registrerte dog at alle hestene Frode Hamre hadde til start på Sørlandet på søndag underpresterte til de grader (muligens fått noe rusk i maskineriet på stallen?), og da sikrer vi oss med en gardering på våre to største spilleforslag.

En hest som har skuffet oss veldig er 5 French Open (tegnet til å kunne rase igjennom grunnlagene i oppstarten på karrieren), men ved denne anledningen står 6-åringen bedre til enn på svært lenge (og han står jo da også helt nydelig inne på pengene i løpet). Veldig fin fart inn i målgangen ved fjerdeplassen på fine 14.6 over aktuell distanse i den siste starten (virker til å ha sterkt stigende form med et par løp i kroppen etter litt pause), og vi tror Roen-traveren kan stå nærmest til å overta dersom den store favoritten skulle svikte.

Vår rangering: A: 7 B: 5-6-3 C: 11-12-10-9-4 D: 8-1-2

V65-3, 2100 meter autostart
Et varmblodsløp for den høyeste klassen venter oss i den tredje avdelingen, og fryktelig tung favoritt med sine 80 % blir 2 Hitchcock. 5-åringen har gått strålende løp i hele år, og hittil i år har hesten allerede tjent over en halv million kroner (vunnet syv løp). Bunnsolid til seier på 12.7 over en sprint etter grov startgalopp i den siste starten, og på ny skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Det å gå på opphentning slik som i den siste starten er dog aldri helt bra (og det kan ha satt sine spor), og full distanse i kveld trekker litt ned. Frode Hamre har desutten hatt kanonform på stallen i en veldig lang periode nå (over et år), og de siste ukene synes vi at vi har sett tegn som tyder på at en litt tung periode er i vente (samtlige stallhester underpresterte på Sørlandet på søndag).

Vi tyr således til garderinger på samtlige spilleforslag, og vi synes ikke det skal være opplest og vedtatt at 3 Makarov skal være noe dårligere enn storfavoritten på aktuell distanse i kveld. 5-åringen viste hyggelig form ved å bli toer i NM på 15.1 over stayerdistansen 2600 meter i den siste starten, og Eggen-traveren trives da også fortreffelig på landets hovedbane (vant et tilsvarende løp på 13.8 sist han startet i hovedstaden).

Herdet i tøffe omgivelser i Sverige er 4 Spirit Of The Day, og i likhet med fjorårets Derby-vinner Makarov går alltid Horpestad-traveren veldig gode løp på Bjerke. Vi krysser dermed på våre tre største spilleforslag, mens vi på vårt store system også får plass til 7 The Seeker (blir millionær dersom han er blant de to i kveld).

Sistnevnte vinner ikke alt for ofte lenger, men vi synes at 8-åringen avsluttet friskt til tredje på 14.5 full vei bak gode Gentle Tilly i den siste starten (og det kan fort bli riktig for Conway Hall-sønnen i et lite felt ved denne anledningen).

Vår rangering: A: 2 B: 3-4-7 C: 1-5 D: 6

Annonse: Øivind Grøstad har fått nye batterier i klokkene sine, men klokkene viste likevel det samme på dette kanonobjektet i V65-4

V65-4, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp for hopper med hester fordelt over tre distanser har vi å se frem til i den fjerde avdelingen, og vi synes ikke at vinnerkandidatene er mange. Fem i tallet, og etter en fryktelig imponerende innsats til seier på superfine 22.5 over en sprint i den siste starten er det nesten ikke mulig å ikke sette 5 Hornnes Tiril fremst. Takler full distanse på full form, og 10-årshoppa sitter i teten ut av den første svingen i en feilfri utgave.

Det har etter hvert blitt slik at 3 Trineline har blitt et mareritt for spillerne (voldsomt variabel, og hun må få løpene på sine premisser for at det skal kunne bli seier), men i den siste starten fikk vi se en veldig opplagt utgave av Järvöfaks-datteren ved triumfen på fine 25.6 full vei (og med tilsvarende innsats i kveld er hun seiersaktuell også her).

Nydelig til på strek står 1 Vill Dina, og fra tet/rygg leder er ikke 5-årshoppa ueffen. Hoppet seg vekk i den siste starten, men veldig bra til seier på 26.6 full vei forut for den starten (leverte en gnistrende siste 500 ved den anledningen).

Fra lengste tillegget jager duoen 9 Trons Pila og 10 Briskebyrappa, og med relativt få hester på hhv strek og 20 meter tillegg øker sjansene betraktelig for at de begge kan komme inn i matchen. Førstnevnte kommer det litt blandede rapporter på etter en mindre pause, men dersom Brækken-traveren er like opplagt som ved den siste triumfen på 24.6 full vei i hovedstaden skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny.

Sistnevnte hevder seg jo alltid i denne typen løp, og selv om det ikke har blitt de helt store resultatene foran sulky nå på slutten tror vi neppe det er noe i veien med formen (stått kultent til mot tøffe konkurrenter i det siste).

Vår rangering: A: 5 B: 3-1-9-10 C: 8-12-11-2 D: 7-6-4

V65-6, 2100 meter autostart
Et kaldblodsløp for stallansatte avslutter denne rebusen, og dette er et av få løp i kveld det kan forsvares å gardere veldig bredt i (og på vårt store system stryker vi da kun to hester). Det er dog veldig sannsynlig at vinneren er å finne blant våre seks utvalgte på våre tre minste spilleforslag, og fremst setter vi duoen 5 Finnskog Frikk og 6 Kolnes Viktor.

Førstnevnte har to strake triumfer å vise til nå på slutten, og selv om det er opp en liten klasse ved denne anledningen, ser vi ikke helt bort i fra at den formtoppede 7-åringen leder rundt om (får trolig overta fra 2 Finnskog Sjefen ut av den første svingen).

Sistnevnte gikk flotte løp mot klart bedre konkurrenter enn dagens før litt pause, men 5-åringen virker ikke til å være helt enkel å vinne med. Bør dog kjempe som seieren i et løp som dette, og Alm Viktor-sønnen blir vel med respekt å melde kuskeforsterket med velkjørende Herman R. Tvedt ved denne anledningen.

Går litt med håndbrekket på gjør fortsatt 1 Rokketroll, men det er ingen tvil om at 7-åringen er kapabel til å kunne legge dette feltet på rygg på sitt beste (men det må løse seg litt fra et sjanseartet innerspor for at Antonsen-traveren skal kunne gå helt topps). Kapasitet som rekker langt innehar 3 Frøen Balder (formen virker til å være stigende med et par løp i kroppen etter litt pause, og det er tiden for denne utover nå), og dagens kusk Ole J. Østre vinner jo ofte disse stallmansløpene.

Vond å vinne med er 10 Myhreng Eldi, men formen er veldig fin. Vi tviler litt på at 2 Finnskog Sjefen vinner på full vei, men helt sikre er vi ikke. Må da ha maks flyt med smygreise, og perfekte luker til slutt dersom den gjeveste sjekken pålydende 30.000 kroner skal tilfalle eier Henrik Kulblik.

Vår rangering: A: 6-5 B: 1-3-10-2 C: 7-9-8-11 D: 12-4

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 360, 720 og 2080 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.22 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.