*Nettavisen* Sport.

I kveld vinner han en kvart million

Foto: MAJA SUSLIN (Scanpix)

Og Andreas Thorkildsen går for rekord.

06.08.10 12:20

Andreas Thorkildsen har vært verdens suverent beste spydkaster i år, med EM-gull som foreløpig krone på verket.

I kveld sikrer 28-åringen seg etter all sannsynlighet en god bonus. Blir han blant de tre beste i DN-Galan i Stockholm er kristiansanderen klar som vinner av Diamond League, selv med to konkurranser igjen.

Selv uten en plassering blant topp tre vil Thorkildsen sikre sammenlagtseieren dersom finske Tero Pitkämäki eller tsjekkiske Petr Frydrych heller ikke tar poeng.

Stor premiepott
Premien for sammenlagtseier er 40.000 dollar (rundt 250.000 kroner) og et diamanttrofé laget av den eksklusive sveitsiske gullsmeden Beyer.

Thorkildsen har vunnet de fire spydkonkurransene i Golden League så langt, i Oslo, New York, Lausanne og Paris, og leder med 16 poeng foran Pitkämäki og Frydrych som har fire poeng hver.

De to kan ta igjen Thorkildsen fordi det er åtte poeng til vinneren i finalen i Brussel mot fire poeng i de andre stevnene.

Tero og jeg er rivaler, men utover det er vi blitt gode venner. Man lærer hverandre å kjenne når man reiser rundt og Tero og jeg har hengt sammen i fem eller seks år.

Vil ta rekorden
Og Thorkildsen er motivert foran stevnet i Stockholm.

- Jeg har stadionrekorden her, men det ville være fint å øke den litt, sa Thorkildsen på en pressekonferanse i Stockholm.

Skal han det må han kaste rundt 90 meter. Rekorden hans fra 2006 er på 89,76 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.