RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skilandslaget/Privat

«I løpet av kort tid har to mennesker blitt revet bort under slik trening. Det er to for mye»

Sist oppdatert:
Skilandslaget gir bort Tour de Ski-premie til familien til avdøde Olav Hovda (12).

Olav Hovda (12) var på rulleskitur med sin far, da han ble kjørt ned og drept fredag kveld.

Det tragiske dødsfallet har gått hardt inn på det norske langrennsmiljøet, og de har bestemt seg for å gi en oppmerksomhet familien til den drepte gutten.

På sin Facebook-side opplyser skilandslaget at de donerer bort premien de fikk for å vinne lagkonkurransen til Olavs pårørende.

- To for mye
Her er hele meldingen skilandslaget la ut på sin Facebook-side:

«Vi ønsker å uttrykke vår store sorg over bortgangen til 12 år gamle Olav Hovda fra Klepp, og vår dype medfølelse overfor hans familie. Olav døde under rulleskitrening, i en tragisk ulykke som gjør dypt inntrykk på alle i laget.

Vi må legge bedre til rette for trening på rulleski. I løpet av kort tid har to mennesker blitt revet bort under slik trening. Det er to for mye. Vi vil arbeide for at trening på rulleski kan skje trygt på norske veier og i egne anlegg.

Familien forteller at Olav var en stor fan av Petter Northug, og at Olav er hjemme i himmelen nå. Laget ønsker å donere trofeet som beste nasjon i Tour de Ski, til Olavs familie for å hedre hans minne.»

Ber om tips
Den 12 år gamle gutten ble påkjørt av en bil i Klepp fredag kveld og døde lørdag av skadene

Han ble tatt inn til intensivbehandling kort tid etter at det ble varslet om ulykken ved 19.45-tiden fredag. Tilstanden hans forverret seg gjennom natten, og livet sto altså ikke til å redde.

Politiet vet fortsatt ikke hvem som kjørte på gutten, og de ber føreren av ulykkesbilen om å melde seg. Politiet har satt inn store ressurser i jakten på sjåføren og har fått en rekke tips i saken, men ønsker seg enda flere.

Søndag kveld blir det også spredd et bilde på Facebook, i håp om at sjåføren skal melde seg:

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere