*Nettavisen* Sport.

I over et tiår har debatten rast rundt Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Nå velger Pelé ut den han mener er den beste

HVEM?: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har fulgt hverandre som skygger i årevis.

HVEM?: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har fulgt hverandre som skygger i årevis. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Brasilianeren vant VM tre ganger, og er av mange ansett som tidenes største fotballspiller.

26.03.20 11:18

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har fult hverandre som skygger helt siden de begge slo igjennom på midten 2000-tallet, og siden tok fotballen til høyder den aldri tidligere har sett før.

Portugiseren ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2008, og de neste 11 årene dominerte de to stjernene individuelle kåringer, så vel som titler og scoringsrekorder i Europa.

Mellom 2009 og 2018 spilte de også i samme liga, da Cristiano Ronaldo ikledde seg den hvite drakten til Real Madrid, mens Lionel Messi representerte erkerivalen Barcelona.

Les også: Stjernene var rasende. Så sa Mourinho noe som fikk dem til å måpe (+)

- Ronaldo er best

Etter som de to herjet på samme tidspunkt, og satte rekorder og utførte bragder man tidligere kun hadde drømt om, har fotballsupportere argumentert opp, ned og i mente om hvem av de som er den beste.

En som i sin tiden var den ubestridte beste spilleren i verden, var Pelé. Brasilianeren vant VM i 1958, 1962 og 1970, og omtales fortsatt som «Kongen» av fotballkjennere i hjemlandet.

Han er helt klar på hvem av de to superstjernene han mener er best i dagens fotball:

- I dag, så er Cristiano Ronaldo den beste fotballspilleren i verden. Jeg mener han er best fordi han leverer mer jevnt. Selvfølgelig kan vi ikke glemme Messi, men han er ikke spiss, sa Pelé på den brasilianske YouTube-kanalen Pilhado, som senere er blitt videreformidlet av The Mirror.

Klikk på bildet for å forstørre. TIDENES STØRSTE?: Pelé mener han er den største gjennom alle tider.

TIDENES STØRSTE?: Pelé mener han er den største gjennom alle tider. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Pelé spilte store deler av sin karriere for brasilianske Santos, men huskes fortsatt for å sine tre VM-bragder. Hverken Ronaldo eller Messi har klart å føre sin nasjon hele veien, selv om Messi tapte VM-finalen mot Tyskland i 2014.

Derfor er Pelé ganske tydelig i hvem han mener må anses som den beste spilleren gjennom alle tider:

- Det er et vrient spørsmål. Vi kan ikke glemme Zico, Ronaldinho og Ronaldo (den brasilianske, jour.amn). I Europa har man også Franz Beckenbauer og Johan Cruyff, sier Pelé, som så kommer med konklusjonen i tredjeperson:

- Det er ikke min feil, men jeg mener Pelé var bedre enn dem alle.

Pelé valgte å ikke nevne Diego Maradona i løpet av sin video, hvilket oppsummerer feiden som visstnok skal eksistere mellom de to. Det skal uansett ha virket som de to hadde en god tone da Maradona ønsket Pelé god bedring som følge av hans sykdom i 2019.

Les også: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Målkongen

En stor del av debatten rundt Pelé, og hvorvidt han virkelig var tidenes største fotballspiller, har dog handlet om at han aldri spilte i Europa, og ikke kan vise til noen titler på «det gamle kontinent».

Cristiano Ronaldo var med å vinne fem Champions League-titler, én av dem med Manchester United, og fire med Real Madrid. Han kan også vise til å ha vunnet turneringen tre ganger på rad mellom 2016 og 2018.

Lionel Messi er heller ikke langt bak Ronaldo hva angår Champions League-titler. Han vat turneringen i 2006, 2009, 2011 og 2015 med Barcelona, og har i løpet av sin karriere blitt tidenes mestscorende i den spanske divisjonen.

Klikk på bildet for å forstørre. KONGEN: Pelé feirer etter å ha vunnet sin tredje VM-tittel.

KONGEN: Pelé feirer etter å ha vunnet sin tredje VM-tittel. Foto: (AP)

Og det er nettopp målene som kanskje gjør Pelé sitt argument viktig. Han hevder selv å ha scoret 1281 mål i løpet av sin karriere, selv om flere har hevdet at 79-åringen da har delt med uoffisielle treningskamper og vennskapskamper.

Det er uansett markant mer enn 35-åringen Cristiano Ronaldo, som har 725 scoringer i løpet av sin karriere, mens Lionel Messi, som har rukket å bli 32 år, har 697 mål totalt i løpet av sin karriere.

Argumentet mot Messi er hans mangel på trofeer med hjemlandet Argentina. Han har tapt Copa América-finalene både i 2015 og 2016, samt den ovennevnte VM-finalen i 2014. Cristiano Ronaldo vant EM med Portugal i 2016, samt historiens første Nations League.

Ingen av dem kan uansett nå Pelé til anklene hva angår seire i VM-sluttspill. Slik tidligere nevnt, så ledet Pelé Brasil til deres første VM-tittel i 1958, gjentok bragden i 1962 og tok sin tredje og siste VM-tittel i 1970.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag