RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

I rivende utvikling

Sist oppdatert:
Det er kanskje tøft å bankerspille en hest med kun knappe tre starter på baken, men vi tror Caressa Star skal ha en fair sjanse til å avlegge sitt maidenchip på Forus i kveld.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi har ikke veldig mye til overs for disse V5-omgangene med to rebuser å løse, og når vi syntes A-rebusen ser meget interessant ut ved denne anledningen fokuserer vi på denne. Vi prøver oss dog på et halvfriskt spill i Dagens Dobbel på slutten av dagen, men først skal vi prøve å sveive inn 1 Caressa Star i V5A-2. Dette er snakk om en 3-årshoppe som viser en stadig stigende formkurve, og når dagens konkurrenter ikke virker til å være av den skarpeste sorten har vi god tro på at Høgemark-traveren skal kunne lede sitt løp rundt om.

Favoritten i spillet galopperte vekk en tilsynelatende sikker seier i den nest siste starten hundre meter fra mål, mens det var en sterk avslutning til sølv på flotte 17.7 full vei hun leverte bak den gode vinneren Novak Bi i den siste starten. Hoppa har vist seg kvikk i vei fra start tidligere fra dette sporet, og kusk Svein O. Wassberg har god tro på at den kan gå veien fra spiss ved denne anledningen. De øvrige i løpet har vært ute og prøvd seg i noen løp uten å vise de helt store taktene, og selv om vi ikke har stålkontroll på 3 Marie Melinte som debuterer for Øystein Tjomsland har vi god tro på at vår banker for dagen skal få smake seierens sødme i kveld i et ellers vidåpent løp.

Vår rangering: A: 1 B: 3-5-8-7-10 C: 4-2-6 D: 9-11

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5A-1, 1600 meter voltestart
Mye avgjøres om det skal bli en god utbetaling eller ikke i denne rebusen i innledningen, når det meste av spillet ser ut til å falle ned på duoen 1 Nepos Bee og 6 Golden Felix (og det mener vi er litt feil). Vi tror ikke det er så enkelt som at vinneren er å finne på denne duoen, og når tredjevalget i spillet foreløpig kun er markert på snaue 8 % av de innleverte kupongene ser det unektelig veldig interessant ut på forhånd (og da garderer vi bredt i håp om en stor utgangsverdi).

Førstnevnte var en sterk V75-vinner i den siste starten, men selv om Victory Abroad-sønnen inntok føringen fra omvent volte mot starttrege konkurrenter ved den anledningen er det ikke sikkert teten enkelt er innen rekkevidde i kveld. Vi tror sjansen for at 5-åringen blir overflydd er overhengende stor med hester som kommer utenfra med mye fart i beina, og da kan det hele bli litt sjanseartet for Todnem-traveren. Sistnevnte så ut til å koble grepet på Nepos Bee når en ulykksalig galopp felte ham ut i oppløpet i den siste starten, men den litt usikre Soir Des Tibur-sønnen har aldri lignet en sprinter i våre øyne (og da snakker vi om en voldsomt overspilt 86-prosenter). I en feilfri utgave skal dog 5-åringen tilmåles solide vinnersjanser, men vi syntes det snakk om nok av sterke utfordrere i dette løpet.

Fra sitt ”springspor” i andre rekke finner vi en svært god hest i form av 12 Mr. Vegas, og med litt våken kjøring fra vanligvis ”søvnige” Stig R. Sele ned startsiden tror vi Chipmate-sønnen skal være snakk om en brennhet vinnerkandidat. Det var en svett siste 700 fra køen 4-åringen leverte mot skarpskodde konkurrenter ved femteplassen på 17.2 full vei i den siste starten, og vi syntes Hetland-traveren så langt spenstigere ut ved den anledningen i forhold til ved triumfen på 15.9 full vei forut for den starten. Formen ser således ut til å bli bedre og bedre på den kapable krabaten, og da syntes vi femtevalget i spillet er vanvittig lite spilt med sine skarve 3 %!

Vi må innrømme at vi var litt ute å kjøre på 4 Ziriumzam i den siste starten etter at More Chips-sønnen gikk et veldig sterkt løp til tredje mot gode konkurrenter på Sørlandet i starten forut for det (Bambino Avanti & Co), men det ble galopp ut av den første svingen ved den anledningen. En trangt fjerde spor trekker dog ned denne gangen, men med feilfri avgang er ikke den formtoppede 5-åringen helt borte. Løftet seg mange hakk nå på slutten har også 7 Levon gjort, mens 3 Leticia får stå som en stor outsider på sin fine kapasitet. 11 Countess Silvio har kun gått på det jevne i sine tre første løp etter meget lang pause, men når det snakk om den optimale distansen sprint for den fartsfyllte Pine Chip-datteren (og da ser vi ikke helt bort i fra at Tengsareid-traveren kan overraske).

Vår rangering: A: 12 B: 6-1-7-4-3-11 C: 9-10-2 D: 8-5

Nettavisens spilleforslag til V5A-rebusen på Forus kan du få levert her.

Er Golden Felix og Geir Mikkelsen en ekvipasje som innfrir sitt store favorittstempel i V5-1?
Er Golden Felix og Geir Mikkelsen en ekvipasje som innfrir sitt store favorittstempel i V5-1?

V5-3, 2040 meter autostart
Den sedvanlige poengjakten finner vi i den tredje avdelingen, og når hestene først har havnet i dette løpet forteller det oss om at dette er snakk om en formløs gjeng. Det er dog liten tvil om at 4 Reven N. Seven ”bader” hjem et slikt løp dersom 4-åringen viser noe i nærheten av det han kan, men Stensland-traveren har vært en stor skuffelse denne sesongen. Nå står dog Revenue-sønnen til for å nå favorittposisjonen tet, og da skal sjansene for at favoritten leder rundt om være gode.

Det er dog flere hester med mye fart i beina fra start i dette løpet (men farten til slutt har det ikke vært mye å rope hurra for nå på slutten), og trioen 3 Big Timber (viser stigende form), 5 Greatest Volo (dummet seg vekk på galopp i de to siste startene, men Haugland-traveren viste fin form forut for det) og 6 O.K. Jeckman (Tap In-sønnen har ikke vist noe på lenge, men på sitt beste er 7-prosenteren i spillet en tetløper av rang) er nok alle ute etter å erobre føringen i løpet.

Det kan borge for en luftig åpning på løpet, og den som kan profitere på dette til slutt er 1 Thunderstruck. Sistnevnte er vel den av disse hestene som har vist best form i det siste, og i et lite felt bør det kunne løse seg for Pine Chip-sønnen fra et litt sjanseartet innerspor.

Vår rangering: A: 4 B: 3-1-5-6 C: 2-7-8 D: 9

Annonse: Øivind Grøstad med strålende tips til Leangen mandag og over 56 000 kroner innspilt!

V5A-4, 2040 meter voltestart
Vi finner seks vinnerkandidater i dette kaldblodsløpet, og klart mest spennende på kryssene mener vi 11 Motgang er med sine usle 8 %! Pål Even-datteren gikk en rekke flotte løp i Bergen før hun startet i et V75-løp på Forus i den siste starten, og ved den anledningen syntes vi 5-årshoppa gikk et toppløp til femte på 31.6 full vei på en krevende bane mot Tranmælsgutt & co. Det ble full stopp for 5-årshoppa inn mot den siste svingen i rygg på en galopperende Lykkje Kristin fra tredje innvendig ved den anledningen, men Erga-traveren hadde klart størst fart over mål.

En lei nøtt å knekke kan dog 1 Ovedølen vise seg å bli, og med feilfri avgang leder fort den kapable Bork Rigel-sønnen rundt om på ny. Det var seiersoppskriften i den nest siste starten ved triumfen på 30.1 full vei etter en kjapp sisterunde, mens det etter startgalopp i et V75-løp i den siste starten ble fjerde etter en sterk avslutning på løpet via sporene til slutt.

Seiersvante 14 Odins Tira (vunnet fem av tolv starter i år) står litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg, men Moe Odin-datteren har såpass mye fart i beina at hun plukker mange til slutt, kanskje alle. Vi har litt sansen for 7 Kleppe Skranten (1-prosenter i spillet), og i en feilfri utgave ser vi ikke helt bort i fra at Vatland-traveren dukker opp helt der fremme til slutt (positiv til sølv før litt pause, og 5-åringen står veldig fint inne i dette løpet).

Vår rangering: A: 11 B: 1-14-7 C: 3-8 D: 2-5-13-12-4-6-9-10-15

V5A-5, 2040 meter autostart
Et løp for den høyeste klassen for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vi har klart mest tro på 2 Thai Tanium. Etter å ha vært helt under båten i hele sommer og høst syntes vi Running Sea-sønnen har vist litt oppløftende tendenser nå på slutten, og vi tror Øystein Tjomsland bomber til tet med 7-åringen (løste voldsomt bak startbilens vinger fra tilsvarende forutsetninger ved triumfen på 14.5 full vei på nettopp dagens arena 24. april i våres). Denne hesten er således mye bedre fra start enn folk flest tror, og fra spiss mistenker vi at hesten blir vond å slå.

Åsbjørn Tengsareid vil nok gjøre et realt forsøk på å svare ut favoritten bak 1 Rita Sensation, men da ser vi ikke helt bort i fra at det kan bli galopp inn på første hjørne. Dahir De Prelong-datteren har hatt en fantastisk sesong med mer enn 800.000 kroner innkjørt, og i en feilfri utgave skal selvsagt den flotte 4-årshoppa regnes tidlig. Litt i friskeste laget har 3 Against The Sun vært nå på slutten (noe som har resultert i galopper), men vi mistenker at formen ikke er så verst på den aldrende Shogun Lobell-sønnen. Ved tøff kjøring der fremme i front er heller ikke hester som 7 Conrads On Line og 10 Moon Dreamer helt borte, men da bør vel vinneren være nevnt.

Vår rangering: A: 2 B: 1-3-10-7 C: 5-4 D: 6-9-11-8

Spennende DD-spill
Det er ikke det at vi ikke tror at storfavoritten 4 Torpana har en topp vinnersjanse i DD-1, men når laveste odds mot 9 Erga Svarten i skrivende stund (kl. 13.0) er kombinasjonen 9*5 til drøye 65 ganger pengene syntes vi et spill er på sin plass. Vi har knapt sett Sarpen-sønnen finere enn han var ved triumfen på 29.0 full vei (lett joggende i front) etter litt pause i den siste starten, og løp i kroppen på den alltid godt avsluttende Erga-traveren har normalt gjort veldig godt.

Etter at 2 Gigant Nico har plundret mye i år syntes vi Knutsen-traveren leverte en oppløftende innsats til tredje på 15.7 over dagens distanse i den siste starten, og når 5-åringen står helt nydelig inne i DD-2 syntes vi Gigant Neo-sønnen er spillbar. De tøffeste i mot står veldig sjanseartet til i vanskelige spor i dette sprintløpet, og da ser vi ikke helt bort i fra at Svein O. Wassberg sitter bak en vinner.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 140, 420 og 1185 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner (system over to bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere