Gå til sidens hovedinnhold

- I rute til Oberstdorf

Hoppsjef Jan Erik Aalbu er optimistisk i forkant av helgens skiflyging i Oberstdorf. Rennene der blir generalprøve på VM senere i måneden.

- Jeg fikk akkurat tilbakemelding på Sigurd (Pettersen), Bjørn Einar (Romøren) og Lars (Bystøl) som har hoppet på Lillehammer i dag. Det var veldig bra det de presterte der.

- Vi reiser ikke nedover før på torsdag, og står følgelig over den første offisielle treningen, sier Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Til VM
I tillegg til Pettersen, Romøren og Bystøl skal Roar Ljøkelsøy, Morten Solem, Tommy Ingebrigtsen, Anders Bardal og Olav Magne Dønnem hoppe i Oberstdorf. Fem eller seks av disse får reise til VM i Planica.

- Alle stiller i utgangspunktet likt, siden skiflyging er noe helt spesielt i forhold til annen hopping. Men det er klart at jeg blir veldig overraska om flyet til Slovenia går uten hoppere som Ljøkelsøy og Pettersen. Men de må prestere i Oberstdorf for å komme med, understreker han.

Pallen
Aalbu mener de norske gutta må være med og kjempe om en pallplassering begge dager.

- Å si at vi skal vinne hele tiden, blir for flåsete, men skal være med og kjempe i toppen. Det bør vi kunne klare, sier han til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021