Gå til sidens hovedinnhold

I sjokk etter Brann-exit

- Nå må de skjerpe seg, sier fansen etter Branns flaue tap i Europa. - Kjempepinlig, sier Brann-direktør.

ÅTVIDABERG-BRANN 1-1, TOTALT 4-4:

Brann røk ut på bortemål for den svensk lilleputten Åtvidaberg. Sistnevnte spiller kun på nest øverste nivå i Sverige, men ble likevel for sterke for den norske serielederen. Og det over to kamper.

- Kjempepinlig
- Nå har jeg akkurat avbestilt billetten til UEFA-cuptrekningen i Monaco fredag. Dette er kjempepinlig. Dette var ikke noe hyggelig. Vi er Tippeliga-leder i Norge, og går så ut mot et delvis amatørlag. Det harmonerer overhodet ikke med den posisjonen vi ønsker å ha, sier Branns administrerende direktør, Bjørn Dahl, til TV 2 Nettavisen..

- Jeg er ikke involvert i det sportslige, men Mons Ivar Mjelde og Per Ove Ludvigsen bør nok ta en prat om hvor vi er, hvor vi skal og hvor vi ønsker å være. Dette her var en pinlig seanse for oss, legger han til.

- I halvsjokk
Brann-fansens leder, Henk Ekerhovd, var nærmest i sjokk etter exiten.

- Dette var ikke bra i det hele tatt. Jeg er av den oppfatning at den norske serien er bedre enn den svenske, og da er det ikke bra å tape for et svensk 1. divisjonslag. Jeg sitter her i halvsjokk, sier Ekerhovd.

- Nå må de skjerpe seg. De får gå i seg selv hele gjengen, legger han til.

Men håper det hele slår positivt ut til helgas kamp mot Molde - at laget slår fryktelig tilbake.

- Unødvendig
Sportsleder i Bergens Tidende, Tore Strand, vil imidlertid ikke kalle exiten en skandale.

- Det er for sterkt, men det i hvert fall ergerlig, unødvendig og svakt. Det var jo den første kampen som la grunnlaget for dette, og noe er riv, ruskende galt når man spiller med B-laget i en europacupkamp - som Brann gjorde i Bergen. Jeg kan ikke forstå hvorfor ikke Brann kan spille to kamper i uka som alle andre, sier han.

IFK Göteborg-trener Arne Erlandsen ble meget overrasket da TV 2 Nettavisen fortalte ham resultatet.

- Jeg var veldig sikker på at Brann ville vinne da de skulle med sitt beste lag, og normalt vil Brann vinne de fleste av ti kamper mot Åtvidaberg. Men jeg har selv tapt mot 2. divisjonslag i cupen i Norge, så jeg skal ikke si mer enn at det var veldig overraskende, sier han.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar