*Nettavisen* Sport.

«I Sky hadde jeg slavet foran feltet»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Britiske superbrødre tapt for Dave Brailsford.

03.10.13 09:49

Under Tour de l’Avenir presenterte Simon og Adam Yates seg for alvor på den internasjonale sykkelscenen.

Adam ble nummer to sammenlagt, mens Simon vant to etapper. Da startet også tilbudene å tikke inn hos de eneggede tvillingene:

- Vi hadde tilbud fra FDJ og Lampre, og Sky ønsket Simon – men GreenEdge er den beste plassen å dra, sier Adam Yates til Cycling Weekly.

Valgte bort Team Sky
Dave Brailsford og British Cycling står dermed igjen med skjegget langt nede i postkassa.

Selve formålet med å danne Team Sky var at de beste britiske rytterne skulle samles på et lag. Slik ble Bradley Wiggins, Mark Cavendish (som siden forsvant ut igjen til Quick Step), Gerraint Thomas og Ian Stannard hentet inn.

Maktkampen mellom Wiggins og Chris Froome, og måten Sky agerer på i sykkelrittet later nå til å ha skremt bort Yates-brødrene.

- De har et bra opplegg i GreenEdge. Og dersom jeg dro til Sky hadde jeg endte opp med å jobbe som en slave i front av feltet, og det er jeg ingen stor tilhenger av, sier Adam Yates oppriktig.

Nådde ikke opp i VM
21-åringene syklet nylig U23-VM i Firenze, der Simon ble nummer 17 på fellesstarten. I Norge husker vi nok best at Sondre Holst Enger vant spurten om bronsemedaljen.

Simon gjorde seg kraftig bemerket i oppkjøringen til rittet da han vant den 6.-etappen under Tour of Britain og ble nummer tre sammenlagt.

Men på tross av at brødrene har gått gradene i det britiske OL-akademiet, skulle veien altså ikke gå videre til Team Sky.

Adam Yates har kjørt som amatør for franske CC Etupes.

- Simon og meg har kjørt på forskjellige lag de siste to årene, og det har ikke påvirket oss nevneverdig. Men det er alltid godt å kjøre sammen med brodern. Forhåpentligvis kan ta knekken på noen av proffene sammen, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.